Προσομοίωση, Πτήση & Προγραμματισμός ενός Drone ied_admin 21 Μαρτίου, 2022
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ​

Προσομοίωση, Πτήση & Προγραμματισμός ενός Drone

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2022
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ JOIST Innovation Park
ΚΟΣΤΟΣ ​75€
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αντικείμενο του προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι μαθητές δεξιότητες προγραμματισμού πιλοτάροντας ένα drone. Αρχικά οι μαθητές θα εξοικειωθούν με τις αρχές λειτουργίας και τον χειρισμό των αυτοκινούμενων οχημάτων (Drones) καθώς και των κανόνων ασφάλειας που θα πρέπει να τηρούνται. Έπειτα, αφού πρώτα κατευθύνουν εικονικά drone μέσα από ένα περιβάλλον προσομοίωσης ώστε να εξοικειωθούν με τον χειρισμό τους, θα κατευθύνουν πραγματικά drone μέσα στα όρια κάποιων προκαθορισμένων διαδρομών πτήσεως. Θα εντοπιστούν και θα επιλυθούν τα σφάλματα που θα προκύψουν και θα καθοριστούν οι βέλτιστες διαδρομές. Έχοντας πλέον κατανοήσει τις αρχές λειτουργίας και τις εντολές χειρισμού των drone θα αναπτύξουν μέσα από ένα γραφικό περιβάλλον τον δικό τους κώδικα εντολών για τον προγραμματισμό της πτήσης ενός drone μέσα από πραγματικά εμπόδια.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 12-18 (Γυμνασίου/ Λυκείου). ​
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ​Ιούνιος 2022
ΔΙΑΡΚΕΙΑ​12 ώρες​
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ​JOIST Innovation Park
ΚΟΣΤΟΣ​
ΚΑΝΟΝΙΚΟ
ΚΟΣΤΟΣ​
75€
ΜΕ
ΕΚΠΤΩΣΗ​
60€
* H έκπτωση αφορά 2 Εγγραφές και πάνω.
ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων προγραμματισμού πιλοτάροντας ένα drone. Επιπρόσθετα οι μαθητές θα εφαρμόσουν την θεωρία της Επιστήμης της φυσικής, τις δυνατότητες της Τεχνολογίας, τις αρχές της Μηχανικής και την Μαθηματική ανάλυση, για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την κατασκευή και τον χειρισμό εξελιγμένων τεχνολογικά οχημάτων όπως τα drone.

Η βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, η ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης και η τόνωση της ομαδικότητας και της συνεργασίας αποτελούν τις βασικότερες προτεραιότητες του προγράμματος.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

Κιτσάκης Κωνσταντίνος | ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕ

Ο Κιτσάκης Κωνσταντίνος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ με μεταπτυχιακό στη Διασφάλιση Ποιότητας. Εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος με την ειδικότητα του μηχανολόγου στο τμήμα Έργων και Συντήρησης Υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ανήκει στο μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ και έχει πιστοποιηθεί ως Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών και ως Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών στην Ηλεκτρονική Μάθηση από το ΕΚΔΔΑ. Είναι μέλος της εκπαιδευτικής ακαδημίας της CISCO με την ειδικότητα του CCNA instructor. Ο κος Κιτσάκης ήταν εκπαιδευτής στα μαθητικά τμήματα ρομποτικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας και προπονητής των μαθητικών και φοιτητικών ομάδων που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO). Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην διασύνδεση και τον προγραμματισμό μικροελεγκτών, την ανάπτυξη εφαρμογών ΙοΤ και τον χειρισμό Drone. 

ΔΟΜΗ - ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Αρχές λειτουργίας και προσομοίωση πτήσης​

Η ενότητα αφορά τις αρχές λειτουργίας των Drone, τις φυσικές αρχές και την μηχανική που εφαρμόζονται, τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται ώστε να είναι οι πτήσεις ασφαλείς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων πλοήγησης μέσα από ένα περιβάλλον προσομοίωσης πτήσεων.

Επιμέρους τμήματα και πτήση

Στην δεύτερη ενότητα οι μαθητές θα εξερευνήσουν τα μηχανικά μέρη, τα ηλεκτρονικά κυκλώματα και τους ψηφιακούς αυτοματισμούς που χρησιμοποιούνται στα drone ώστε να είναι απλά στον χειρισμό τους και αυτόνομα και θα πιλοτάρουν πραγματικά drone σε ειδικά σχεδιασμένες πίστες.

Ανάπτυξη κώδικα και προγραμματισμός πτήσης

Στην τρίτη ενότητα θα συνδυαστούν οι δεξιότητες που έχουν αποκτηθεί ώστε να δημιουργηθεί, μέσα από μία οπτική γλώσσα προγραμματισμού (Scratch), κώδικας για τον προγραμματισμό πτήσεων μέσα από προκαθορισμένες διαδρομές. Η ενότητα θα ολοκληρωθεί με τον έλεγχο, την αποσφαλμάτωση και την βελτιστοποίηση του κώδικα.

Κλείστε τη θέση σας τώρα!
ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ:
ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
[contact-form-7 404 "Not Found"]