Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας – ΜΕΡΟΣ ΙΙ – Βυζάντιο, Μεσαιωνική Δύση, Αναγέννηση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Εγκαίνια:
17.12.2022 | 18:30

Διάρκεια Έκθεσης:
17.12.2022 - 10.09.2023
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Εκθεσιακός Χώρος JOIST Innovation Park
ΕΙΣΟΔΟΣ
ΔΩΡΕΑΝ
Ειδική Ξενάγηση: 2€
(κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Από την πρώτη αγροτική επανάσταση και την ανακάλυψη του τροχού, μέχρι την Επανάσταση 4.0 και την Τεχνητή Νοημοσύνη, το JOIST δημιουργεί μια σπονδυλωτή έκθεση που διερευνά την έννοια της καινοτομίας, ιστορικά και εννοιολογικά.

Ο εκθεσιακός χώρος του JOIST θα φιλοξενήσει τέσσερις εκθέσεις «στάσεις στο χρόνο», διερευνώντας τις ανάγκες που οδήγησαν τους ανθρώπους στην καινοτομία ανά τους αιώνες, ποια είναι τα περιβάλλοντα που την ευνοούν, καθώς και γιατί οι κοινωνίες αγκαλιάζουν ή όχι, καινοτόμες ιδέες. Κάθε έκθεση θα συνδυάζει νέες τεχνολογίες και μοναδικά εκθέματα, και θα συνοδεύεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που προωθούν την ανάπτυξη και την κατανόηση της καινοτόμου σκέψης, βασισμένο στην έννοια του EduTainment (Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία).

  • Μέρος Ι – Τροχός και Γρανάζι
  • Μέρος ΙΙ – Βυζάντιο – Μεσσαίωνας – Αναγέννηση
  • Μέρος ΙΙΙ – 1η και 2η Τεχνολογική Επανάστηση
  • Μέρος IV – Επανάσταση 4.0

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το δεύτερο μέρος της σπονδυλωτής μας έκθεσης «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας», είναι αφιερωμένο στις καινοτομίες του Βυζαντίου, της Μεσαιωνικής Δύσης και της Αναγέννησης.

Στον εκθεσιακό αυτό σπόνδυλο μας περιμένουν το ολόγραμμα της αυτοκράτειρας Θεοδώρας, ο δρόμος του μεταξιού του Marco Polo, αντικείμενα που έθεσαν τις βάσεις για την εξέλιξη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της αστρονομίας, της ναυτιλίας και της τυπογραφίας, το ποδήλατο του Leonardo Da Vinci καθώς και τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης, προκειμένου να κατανοήσουμε την ιστορία της καινοτομίας έως σήμερα.

Η έκθεση πειραματίζεται με νέες τεχνολογίες και μουσειολογικές προσεγγίσεις, δημιουργώντας ενα θεατρικό εκθεσιακό περιβάλλον. Απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών, καθώς στόχος της είναι να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν ξανά, με νέους τρόπους, τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε!

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη της Xiaomi και του GM Studio.

Οι επισκέπτες/ριες μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση μόνοι/ες τους ή σε group με ξεναγό. Για προγραμματισμό ξεναγήσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο +30 2410 234422 και μέσω e-mail στο info@joistpark.eu.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Επιμέλεια Έκθεσης: Κλαίρη Μπακούρα

Ιστορική Έρευνα: Αλέξανδρος Τουλουμτζίδης & Στέλλα Μιχαήλ

Οπτικός Σχεδιασμός: Χρήστος Παπαδημητρίου

Εκτυπώσεις – Κατασκευές: Chroma Print