Τεχνητή Νοημοσύνη σε Ιατρικά Δεδομένα & Εφαρμογές με Χρήση Python

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου 2024 | 10:00 - 16:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Online
ΕΙΣΟΔΟΣ
Online Συμμετοχή: 80€

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Εξοπλιστείτε με όλες τις απαραίτητες γνώσεις αιχμής της Τεχνητής Νοημοσύνης στον κλάδο της Υγείας, μέσα από το νέο διαδραστικό σεμινάριο του Πάρκου Καινοτομίας JOIST. Πρόκειται για ένα διήμερο workshop, ειδικά σχεδιασμένο για φοιτητές, εργαζόμενους στον τομέα της Πληροφορικής και ιατρούς που θέλουν να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη στα ιατρικά δεδομένα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη γλώσσα προγραμματισμού Python και τις βασικές βιβλιοθήκες που χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία και την ανάλυση δεδομένων και η κατανόηση των βασικών μεθόδων Data Science και Machine Learning που εφαρμόζονται σε ιατρικά δεδομένα.

Κατά τη διάρκεια των 12 ωρών εκπαίδευσης και με την καθοδήγηση των Επίκουρων Καθηγητών του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Θεμιστοκλή Έξαρχου και Αριστείδη Βραχάτη καθώς και του Ερευνητή, Κωνσταντίνου Λάζαρου, θα υλοποιηθούν παραδείγματα εφαρμογής τεχνικών σε ιατρικά δεδομένα και θα καλλιεργηθούν ικανότητες για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων με τη χρήση κλινικών δεδομένων, ιατρικών εικόνων και ιατρικών κειμένων.

Το διαδραστικό σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Σπουδαστές
  • Φοιτητές
  • Εργαζόμενους στον τομέα της Πληροφορικής
  • Ιατρούς

Μπορείτε να συμμετάσχετε στο Python σεμινάριο διαδικτυακά. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα μπορούν να παρακολουθούν τις διαλέξεις και τις εργαστηριακές ασκήσεις χωρίς hands-on τεχνική υποστήριξη.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα έχουν εξοπλιστεί με νέες γνώσεις και δεξιότητες, γνωρίζοντας τις βασικές αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης και τις αντίστοιχες μεθοδολογίες. Θα είναι σε θέση να επιλύουν προβλήματα που χρήζουν την εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης και να σχεδιάζουν αποτελεσματικές λύσεις για την ανάπτυξη ευφυών συστημάτων και συστημάτων υποστήριξης απόφασης σε Python.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Εισαγωγή στην Python και τις Βασικές Αρχές Data Science
- Εισαγωγή στην Python: Βασική σύνταξη και δομή εντολών.
- Εργασία με βιβλιοθήκες Python για την επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων.

Εφαρμογές Data Science σε Βιοιατρικά Δεδομένα
- Εισαγωγή στις βασικές αρχές της Data Science και της εξόρυξης δεδομένων.
- Ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων με χρήση βιβλιοθηκών όπως Pandas, NumPy, Matplotlib, κλπ.
- Εφαρμογή βασικών αλγορίθμων Machine Learning για την πρόβλεψη και την ταξινόμηση δεδομένων υγείας.

Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης σε Ιατρικά Δεδομένα
- Εισαγωγή στους βασικούς αλγορίθμους Τεχνητής Νοημοσύνης και Machine Learning σε ιατρικά δεδομένα.
- Ανάλυση πρακτικών παραδειγμάτων χρησιμοποιώντας βιοϊατρικά δεδομένα.

Εφαρμογές σε Πραγματικά Προβλήματα Ιατρικών Δεδομένων
- Επίλυση πραγματικών προβλημάτων υγείας με χρήση διαθέσιμων κλινικών δεδομένων.
- Εφαρμογή αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης σε ιατρικές εικόνες και κείμενα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Θεμιστοκλής Έξαρχος, Επίκουρος Καθηγητής

Ο Θεμιστοκλής Έξαρχος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Μοντελοποίηση Δεδομένων και Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων». Αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έλαβε το διδακτορικό του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η έρευνά του επικεντρώνεται στα πεδία Μοντελοποίηση και εξόρυξη δεδομένων, Ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων με ευφυείς τεχνικές, Διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων και Βιοϊατρική πληροφορική.

Αριστείδης Βραχάτης, Επίκουρος Καθηγητής

Ο Αριστείδης Βραχάτης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Τεχνητή Νοημοσύνη στη Μοντελοποίηση Πολύπλοκων Συστημάτων». Έλαβε το διδακτορικό του το 2016 από το Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου αποφοίτησε το 2011 και έλαβε και το Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στο ΜΠΣ «Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών» το 2013. Η έρευνά του επικεντρώνεται στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και πιο συγκεκριμένα στο πεδίο της Μηχανικής Μάθησης για την Εξόρυξη Δεδομένων Μεγάλου Όγκου και Μοντελοποίηση Πολύπλοκων Συστημάτων. Η έρευνα του αντιμετωπίζει κυρίως προβλήματα και δεδομένα των Βιοϊατρικών Επιστημών.

Κωνσταντίνος Λάζαρος, Ερευνητής

Ο Κωνσταντίνος Λάζαρος, Ερευνητής στο Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχει αντικείμενο έρευνας τον σχεδιασμό υπολογιστικών εργαλείων για την ανάλυση και επεξεργασία βιοιατρικών δεδομένων μεγάλου όγκου.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ