Η Αξία της Γεύσης Μέσα στο Χρόνο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Πέμπτη 9.03.2023 | 17:00 - 19:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Future Learning Lab του JOIST Innovation Park
ΕΙΣΟΔΟΣ
ΔΩΡΕΑΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η δημιουργία γεύσεων ήταν ανέκαθεν μία από τις πιο σημαντικές και δημιουργικές στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η σύνθεση γευστικών συνδυασμών αποτελεί τη δημιουργική ικανότητα του να αποδώσεις συναίσθημα, τέχνη και φαντασία στο πιάτο.

Κατά το πέρασμα του χρόνου, απλοί καθημερινοί πολίτες, επαγγελματίες αλλά και ολόκληροι λαοί και πολιτισμοί κατάφεραν να χτίσουν γευστικά ταξίδια σε ιδιαίτερα γαστρονομικά μονοπάτια. Μέσα από αυτές τις συνταγές, δημιουργείται μία ιστορία: Το φαγητό ως πολιτισμική εμπειρία. O καθένας μπορεί να αναπτύξει τη δική του φιλοσοφία σχεδιασμού γεύσης και μαγειρικού γίγνεσθαι. Στην ερώτηση «τί είναι η δημιουργία γεύσης για εσάς», ο καθένας ενδεχομένως θα πει κάτι διαφορετικά όμορφο.

Η εκδήλωση «Η Αξία της Γεύσης Μέσα στο Χρόνο» διοργανώνεται για να αναδείξουμε και να επικοινωνήσουμε διαφορετικές δημιουργικές γεύσεις αλλά και τη σύνδεσή τους με την ιστορία, τα έθιμα και την πολιστική κληρονομία. Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία συνδυασμού της παράδοσης με σύγχρονες παραλλαγές, μετατρέποντας τις δημιουργικές γεύσεις που πέρασαν αναλλοίωτες στο χρόνο σε πιο υγιεινές, δίχως να χαθεί η ιστορία και η διατροφική αξίας τους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους/ις συμμετέχοντες/ουσες.

ATZENTA
17:00 - 17:15

Καλωσόρισμα και Εγγραφή

17:15 - 17:45

| «Συνταγές Μαγειρικής και η Σύνδεσή τους με την Ιστορία, τα Έθιμα, και την Πολιτιστική Κληρονομιά», Κλαίρη Μπακούρα Θεατρολόγος, Επιμελήτρια Πολιτιστικών Προγραμμάτων, Ιδρύτρια του "The Heritage of Taste" & Αλέξανδρος Τουλουμτζίδης Υποψήφιος Διδάκτορας Νεότερης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Πατρών Ιστορικός Επιμελητής του Προγράμματος "Η Κληρονομιά της Γεύσης" 

17:45 - 18:15

| «Διατροφική Αξία και Οφέλη: Υλικά, Διαδικασία και Διατροφική Σημασία των Συνταγών Μαγειρικής», Μαρία Πατσιά, Food Blogger, Owner & Founder του Miss tasty

18:15 - 18:45

| «Υγιεινές Παραλλαγές και Διατροφικά Tips: Μετατρέποντας τις Παραδοσιακές Γεύσεις σε πιο Υγιεινές», Πηνελόπη Παπαδοπούλου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 

18:45 - 19:00

| Συζήτηση και Κλείσιμο Εκδήλωση

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ