Δεξιότητες Αυτοπαρουσίασης – Βιογραφικό Σημείωμα & Επαγγελματική Συνέντευξη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Σάββατο 18 Μαΐου 2024 | 11:00 - 14:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Future Learning Lab
ΕΙΣΟΔΟΣ
20€

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ουσιαστική συμβουλευτική, προσαρμοσμένη και προσανατολισμένη αποκλειστικά σε ενήλικες, απουσιάζει στην Ελλάδα. Πρόσθετα, ο φόβος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επαγγελματικής συνέντευξης είναι μια κοινή ανησυχία που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι.

Το νέο βιωματικό σεμινάριο – εργαστήριο του Πάρκου Καινοτομίας JOIST εμπλέκει τους/ις συμμετέχοντες/ουσες μέσω της προσομοίωσης, ώστε να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους, να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές δεξιότητες και να αξιοποιήσουν τεχνικές για την αποτελεσματική αυτοπαρουσίαση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες που βρίσκονται στο στάδιο αναζήτησης ή μετάβασης από μια εργασία σε μια άλλη και νέους που «βγαίνουν» για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας.

Στο πρώτο σκέλος θα υπάρξει μια αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας σύνταξης βιογραφικού, τη δομή του σε όλες του τις διαφοροποιήσεις, καθώς και συζήτηση πάνω σ’ αυτό. Επίσης θα περιλαμβάνει βήματα πριν τη σύνταξη του βιογραφικού, όπως τη δημιουργία πλάνου και την επιλογή στόχου.

Στο δεύτερο σκέλος θα γίνει αναλυτική παρουσίαση με πληροφορίες και συμβουλές για την προετοιμασία και την συμμετοχή στη συνέντευξη αλλά και προσομοίωση συνέντευξης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εντοπίσουν και να συζητήσουν λάθη που έγιναν εσκεμμένα και θα αναλυθούν πεδία σχετικά με τις δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες, πως αξιολογούν έναν συνεντευξιαζόμενο και ποιες επικοινωνιακές τακτικές ακολουθούν.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Σταύρος Γραμματόπουλος

Ο Σταύρος Γραμματόπουλος είναι στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΕΑΠ, με σπουδές στην Επικοινωνία και τη Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Δημήτρης Μελανός

Ο Δημήτρης Μελανός είναι διευθυντής στη ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ Σ.Α.Ε.Κ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με σπουδές στο Marketing και την Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Είναι Εκπαιδευτής Ενηλίκων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και το Marketing, ενώ έχει μεγάλη εμπειρία ως Υπεύθυνος Εμπορικών Τμημάτων Επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ