Ελληνική Μυθολογία | Μια Καινοτόμα Διαδικασία Μάθησης με 12 Εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας & Τρισδιάστατη Εκτύπωση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Έναρξη: Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023
Διάρκεια: Κάθε Τρίτη έως 23 Ιανουαρίου 2024 | 17:30-19:30
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Future Learning Lab
ΕΙΣΟΔΟΣ
40€
Μηνιαία Εγγραφή

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σε συνεργασία με τη startup Pi tech, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 9 έως 16 ετών, που ξεκινάει για πρώτη χρονιά στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST.

Το πρόγραμμα «Ελληνική Μυθολογία | Μια Καινοτόμα Διαδικασία Μάθησης με 12 Εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας & Τρισδιάστατη Εκτύπωση», ενισχύει την έμφυτη περιέργεια των παιδιών, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και ελκυστικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, προκειμένου να αντιληφθούν οι μικροί συμμετέχοντες τις επιδράσεις της ελληνικής μυθολογίας και των δώδεκα θεών του Ολύμπου στις τέχνες, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, έχουν αναπτυχθεί δώδεκα εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) με χρήση των εργαλείων 3D Unity και Vuforia με αντίστοιχα σχέδια μαθήματος για παιδιά ηλικίας από 9 έως 16 ετών. Κάθε εβδομάδα το περιεχόμενο της εκπαίδευσης αφορά και την παρουσίαση ενός από τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου. Η διαδραστική εφαρμογή και η ενεργή συμμετοχή σε μια καινοτόμα διαδικασία μάθησης, θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν βαθύτερα τη μυθολογία.

Το δίωρο εργαστήριο της κάθε εβδομάδας περιλαμβάνει και τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται πίσω από τη 3D εκτύπωση με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Θα καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους και θα αναπτύξουν την αισθητική έκφραση και τη φαντασία τους, σχεδιάζοντας και εκτυπώνοντας τρισδιάστατα ένα αντικείμενο που αντιπροσωπεύει τον θεό που μελετάται κάθε εβδομάδα.

Λίγα λόγια για την Pi tech:

Η ελληνική startup εταιρεία Pi tech, μέλος του JOIST Community, ειδικεύεται στις καθηλωτικές εμπειρίες Επαυξημένης και Εικονικής Πραγματικότητας που αναβαθμίζουν τους τομείς του πολιτισμού, της ιστορίας, της εκπαίδευσης και της υγείας. Ξεπερνώντας τα όρια της καινοτομίας και μεταμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα αλληλεπιδρούν με την τεχνολογία, ζωντανεύουν κάθε όραμα και γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ του εικονικού και του πραγματικού κόσμου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για αποκλειστικές προσφορές στην ετήσια συνδρομή του προγράμματος.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ