Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής SketchUp Party

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Σάββατο 6 Απριλίου 2024 | 11:00 - 14:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Future Learning Lab
ΕΙΣΟΔΟΣ
20€
Ομαδικές Eγγραφές (2 παιδιά και άνω): 15€

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί στο ολοκαίνουριο, διαδραστικό και δημιουργικό εκπαιδευτικό Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής SketchUp Party, για όλα τα παιδιά από Δ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού! Σας περιμένουμε για να ανακαλύψουμε μαζί τον κόσμο του SketchUp και να δημιουργήσουμε τους δικούς μας τρισδιάστατους χώρους.

Η σχέση των παιδιών με την τεχνολογία είναι μοναδική και ιδιαίτερη και μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε νέους τρόπους εκμάθησης. Τα παιχνίδια σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, όπως το Minecraft, μπορούν να εξοικειώσουν τα παιδιά με τον τρισδιάστατο χώρο και να τα ενθαρρύνουν να δημιουργήσουν.

Στο νέο πρόγραμμά μας, θέλουμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εξερευνήσουν τη δημιουργική χρήση της τεχνολογίας προκειμένου να πειραματιστούν με υπολογιστικά εργαλεία που θα ενθαρρύνουν την δημιουργία τρισδιάστατων χώρων.

Στο εργαστήριο μας, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή, θα γνωρίσουν και θα χρησιμοποιήσουν το υπολογιστικό εργαλείο SketchUp για τον πειραματισμό με τον τρισδιάστατο ηλεκτρονικό χώρο. Αρχικά, θα παρουσιαστούν τα βασικά εργαλεία του SketchUp και σταδιακά τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τον σχεδιασμό στον τρισδιάστατο χώρο. Στη συνέχεια θα τους δοθεί μοντέλο χωρικού τοπίου με κατασκευές και κτίρια τα οποία θα μπορούν να εξερευνήσουν ακόμα και να τροποποιήσουν. Παράλληλα θα ξεκινήσουν να σχεδιάζουν μικρές χωρικές κατασκευές, με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας τις οποίες μπορούν να συμπληρώσουν στο ανάγλυφο του τοπίο και να περιηγηθούν σε αυτό.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την κυρία Μαρία Κωνσταντόγλου, αρχιτέκτων μηχανικό με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα (Αριστοτέλειο, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και την Αγγλία (University of Cambidge). Μετά από πολυετή εργασιακή εμπειρία στην Αμερική ως ερευνήτρια στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό στο Lawrence Berkeley Lab, και αρχιτέκτονας στο γραφείο SOM, διατηρεί το δικό της αρχιτεκτονικό γραφείο στην Λάρισα όπου αναλαμβάνει ανακαινίσεις καθώς και μελέτες νέων κτιρίων. Η ενασχόληση της με την αρχιτεκτονική για παιδιά ξεκίνησε από τις κόρες της και σχετίζεται με κατασκευές και τρισδιάστατες μακέτες.

Μην το χάσετε! Ελάτε να περάσουμε ένα δημιουργικό Σάββατο μαζί!

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ