Ίδρυση μιας Καινοτόμου Startup στην Ελλάδα, ως Απάντηση στις Κοινωνικοοικονομικές Προκλήσεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 | 18:00-20:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Future Learning Lab
ΕΙΣΟΔΟΣ
ΔΩΡΕΑΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι startups και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τεχνολογίας αναδεικνύονται σε βασικό μοχλό ανάπτυξης και οικονομικής μεγέθυνσης διαφόρων τομέων ολοένα και περισσότερο, δημιουργώντας ένα ανατροφοδοτούμενο επιχειρηματικό οικοσύστημα. Το συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον και οι διαδοχικές κρίσεις των τελευταίων ετών, έχουν αναδείξει την ανάγκη για καινοτομικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, με προσανατολισμό στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Τα δραστήρια επιχειρηματικά οικοσυστήματα μπορούν να συνεισφέρουν στο σχεδιασμό καινοτόμων λύσεων διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα και την προσαρμοστικότητα νέων επιχειρήσεων και δυνητικών επιχειρηματιών.

Πώς γίνεται η μετάβαση από την επιχειρηματική ιδέα στην υλοποίηση, πετυχαίνοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα της νέας επιχείρησης; Ποιες είναι οι διαθέσιμες δυνατότητες χρηματοδότησης για μια νεοφυή επιχείρηση και πώς μπορεί αυτή να αξιοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες; Ποιοι είναι οι μηχανισμοί που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια startup για να αποκτήσει την απαραίτητη χρηματοδότηση προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξή της; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα από τις διάφορες νομικές μορφές που μπορεί να υιοθετήσει μια startup;

Με κύριο στόχο να αποσαφηνιστούν οι απαιτήσεις και οι προϋποθέσεις ίδρυσης μιας βιώσιμης startup, η οποία θα προσαρμόζεται και θα ανταποκρίνεται έγκαιρα στις προκλήσεις της εποχής, το Πάρκο Καινοτομίας JOIST διοργανώνει αυτή την ανοιχτή παρουσίαση.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε:

  • Δυνητικούς startupers, υφιστάμενες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να δημιουργήσουν καινοτόμες επιχειρήσεις, ανταποκρινόμενες στις προκλήσεις της εποχής.
  • Νέες επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στην αγορά εργασίας και αναζητούν λύσεις βιωσιμότητας και ανάπτυξης.
  • Φοιτητές, οι οποίοι είτε αναζητούν επαγγελματικές διεξόδους είτε έχουν συλλάβει επιχειρηματικές ιδέες και αναζητούν υποστήριξη για την υλοποίηση αυτών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν προτάσεις, λύσεις, και μέθοδοι ίδρυσης μιας startup. Επιπλέον, startupers έρχονται να μοιραστούν με εσάς το success story της επιχείρησής τους και να σας παρουσιάσουν την πορεία τους, από το πρώτο βήμα.

Σας περιμένουμε από κοντά να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες!

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “U-SOLVE: Urban Sustainable Development Solutions Valuing Entrepreneurship” και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος ENI CBC MED.

ATZENTA
18:00 - 18:10

| Προσέλευση - Εγγραφές

18:10 - 18:15

| Καλωσόρισμα και εισαγωγή στην ημερίδα από τον project manager του έργου “Urban sustainable development SOLutions Valuing Entrepreneurship-U-SOLVE", Θωμά Χαλάτση

18:15 - 18:30

| Νομικές Μορφές Startups - Απαιτήσεις και προϋποθέσεις ίδρυσης, για τις διάφορες νομικές μορφές των startups
Παρουσίαση: Αποστόλης Σταγιάννης, Λογιστής

18:30 - 18:40

| Πρακτικές συμβουλές για το ξεκίνημα
Παρουσίαση: Λάμπρος Κούρτης, Founder Chronical Health

18:40 - 19:00

| “Από τη σύλληψη της ιδέας, στην υλοποίηση: Τα επιχειρηματικά στάδια της εταιρείας Oliveex”
Παρουσίαση: Κώστας Ακρίβος: Co-Founder & CTO Oliveex

19:00 - 19:20

| https://www.rebike.gr & https://www.slotit.io Δύο καινοτόμες εφαρμογές στην πόλη μας, από την εταιρεία Ramberry E.E.
Παρουσίαση των εφαρμογών (από τη σύλληψη έως την υλοποίηση και εφαρμογή τους) από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Νίκο Λιάπη

19:20 - 19:35

| Δυνατότητες χρηματοδότησης για μια νεοφυή επιχείρηση
Παρουσίαση: Μιχάλης Αδάμου, Οικονομολόγος - Διαχείριση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων

19:35 - 19:45

| “JOIST Community και JOIST MARKETPLACE: Ευκαιρίες και δυνατότητες για τα μέλη της Κοινότητας JOIST”
Παρουσίαση: Ελισσάβετ Παυλίτσα, Products & Services Director JOIST

19:45 - 20:00

| Συζήτηση - Δικτύωση

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ