Βραδιά Oινογευσίας με το Οινοποιείο Σταυράκη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 | 20:00 - 22:30
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Αμφιθέατρο AGORA
ΕΙΣΟΔΟΣ
ΔΩΡΕΑΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μια ιδιαίτερη -γευστικά και ατμοσφαρικά- βραδιά θα φιλοξενηθεί στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου. To Οινοποιείο Σταυράκη, με ιστορία 160 ετών, μέσα από μια αναδρομή στην ιστορία του οινοποιείου, θα παρουσιάσει στο κοινό ιδιαίτερες ποικιλίες κρασιού. Διαχρονικά, στόχος του Οινοποιείου είναι η αξιοποίηση τοπικών ποικιλιών αμπελιού, όπως το Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου αλλά και διεθνών ποικιλιών.

Οι λάτρεις του κρασιού αλλά και όλοι όσοι θέλουν να μυηθούν στον κόσμο του, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κάθε ποικιλία του Οινοποιείου: Κοραλλένιος λευκός οίνος, κοραλλένιος, ροζέ και κοραλλένιος ερυθρός, όπως και ξηροί λευκοί και ερυθροί οίνοι, θα είναι όλοι στη διάθεση των συμμετεχόντων. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στη βραδιά οινογευσίας θα λάβουν πληροφορίες για τον τρόπο παραγωγής κάθε ποικιλίας κρασιού από τον οινοπαραγωγό, κ. Θεόδωρο Σταυράκη. Πρόκειται για έναν ελκυστικό συνδυασμό γεύσης και γνώσης, σε μία άκρως χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!

Από τη βραδιά δεν θα μπορούσε να λείπει και το στολίδι των Χριστουγέννων του Οινοποιείου Σταυράκη. Με διάρκεια ζωής ένα μήνα κάθε χρόνο, από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου, το Οινοποιείο Σταυράκη διαθέτει στο κοινό τον ιδιαίτερο ροζέ αφρώδη οίνο, με φύλλα βρώσιμου χρυσού, τα οποία «παιχνιδίζουν» σε κάθε αντανάκλαση του φωτός!

Όλα τα κρασιά που θα δοκιμάσουν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είναι προσφορά του Οινοποιείου Σταυράκη.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ