Πώς θα Κάνετε τις Ιδέες σας Πράξη σε 4 Βήματα vbouronikos 24 Μαρτίου, 2022

Πώς θα Κάνετε τις Ιδέες σας Πράξη σε 4 Βήματα

Όσο συναρπαστική και αν είναι η σύλληψη ιδεών, άλλο τόσο αποθαρρυντική μπορεί να γίνει η σκέψη για το πώς θα κάνετε τις ιδέες σας πράξη. Η διαδικασία του να παίρνει «σχήμα» μια ιδέα, κρύβει αρκετές προκλήσεις και αμέτρητα εμπόδια.  

Ωστόσο, η υλοποίηση μιας ιδέας δεν είναι ανέφικτη και το αποτέλεσμα μπορεί να αντισταθμίσει τις δυσκολίες, να μας αποζημιώσει και να συμβάλλει σημαντική στην πρόοδό μας. 

Σχέδιο Δράσης για το πώς θα Κάνετε τις Ιδέες σας Πράξη 

Όσο ιδανική και αν ακούγεται η έννοια της τελειότητας, στην πράξη το πιο πιθανό είναι να επιβαρύνετε τον εαυτό σας με μη εφαρμόσιμες μεθόδους και υψηλές προσδοκίες. Η αναμονή για την ιδανική στιγμή ή για το τέλειο προϊόν, απλά θα σας απομακρύνει από την επίτευξη του στόχου, που είναι και η ουσία.  

Αν υπάρχει κάποια απάντηση στο πώς θα κάνετε τις ιδέες σας πράξη επιτυχώς, ο μόνος τρόπος για να τη βρείτε είναι μέσω της δράσης.  

Τα παρακάτω βήματα αποτελούν ένα γενικό πλάνο για το πώς θα κάνετε τις ιδέες σας πράξη: 

1. Ξεκινήστε με την Απαραίτητη Έρευνα

Η διερεύνηση της αγοράς παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Συγκεκριμένα, θα σας βοηθήσει να σχηματίσετε εικόνα για τον ανταγωνισμό, τις τρέχουσες παροχές, τις τάσεις αλλά και ελλείψεις του κλάδου που μπορείτε να αξιοποιήσετε.  

Επιπλέον, η ανάπτυξη ουσιαστικής γνώσης για το πλαίσιο που στοχεύετε, θα βοηθήσει στην καλύτερη αξιολόγηση της ιδέας σας. Με άλλα λόγια, εξετάστε πώς η ιδέα σας μπορεί να εξελιχθεί σ’ ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που αφορά πραγματικά την αγορά και καλύπτει τις ανάγκες του τελικού χρήστη.  

2. Το Στάδιο του “Crash Test”

Σε αυτό το στάδιο, η ιδέα σας θα πραγματοποιηθεί μερικώς και θα δοθούν καθοριστικές απαντήσεις για την πορεία υλοποίησης. Οι δοκιμές θα δείξουν την πραγματική δυναμική της ιδέας σας, σαν υποψήφιο προϊόν ή υπηρεσία. 

3. Σχεδιασμός

Εφόσον η ιδέα πληροί τις προϋποθέσεις της αγοράς, το επόμενο στάδιο είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου. Συνεπώς, εντοπίστε τα ενδιάμεσα βήματα που θα σας οδηγήσουν στο στόχο σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θέσετε μικρότερους στόχους, εξίσου εφικτούς και ρεαλιστικούς.  

Η πραγματοποίηση μιας ιδέας αποτελεί «ρευστή» διαδικασία. Δηλαδή, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο, η πορεία της ιδέας σας να μην είναι η αναμενόμενη. Επομένως, είναι σημαντικό να παραμένετε ευέλικτοι.  

4. Συνεχής Έλεγχος 

Όπως είναι αναμενόμενο, η διαδικασία δεν σταματά με την υλοποίηση μιας ιδέας. Η συνεχής αξιολόγηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας, είναι βασική για τη βελτίωση του και κατ’ επέκταση, για την παρουσία και τη δυναμική του στην αγορά. 

Μια Συμβουλή για το Τέλος 

Σε οποιοδήποτε στάδιο του εγχειρήματος σας και αν βρίσκεστε, μην παραμελείτε τον παράγοντα της καινοτομίας και της επικοινωνίας του στόχου σας με άτομα που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτόν. Δύο καθοριστικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε είναι οι εξής: Ποια είναι η καινοτομία που φέρνει αυτή η ιδέα; Ποιος μπορεί να με βοηθήσει στη βελτιστοποίηση και στην ανάπτυξή της; 

Αδιαμφισβήτητα, ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που αντανακλά μια διαφορετική οπτική με δημιουργικότητα, μπορεί να σας προσφέρει ένα καλό προβάδισμα για το δρόμο προς την επιτυχία, ενώ οι κατάλληλοι συνεργάτες θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακόμα πιο σταθερά βήματα προς αυτή.