Αρχιτέκτονες του Μέλλοντος Ενωθείτε!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
19 Νοεμβρίου 2022 | 10:00 - 14:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Future Learning Lab του JOIST Innovation Park
ΕΙΣΟΔΟΣ
25€
Oμαδικές Eγγραφές: 20€

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο αρχιτέκτονας του JOIST έχει ξεμείνει από ιδέες και αναζητά βοηθούς! Μπορείτε να τον βοηθήσετε να σχεδιάσει και να εκτυπώσει πρωτότυπα τρισδιάστατα αντικείμενα για να ολοκληρωθεί το έργο του;

Στο νέο εκπαιδευτικό εργαστήριο του JOIST, τα παιδιά από 9 έως 14 ετών μαθαίνουν την τεχνολογία του 3D design και 3D printing, ως μέλη της ομάδας εργασίας ενός πραγματικού hands-on project ενηλίκων και βάζουν τη δική τους πινελιά στο μεγαλύτερο Πάρκο Καινοτομίας της Ελλάδας. Οι εκπαιδευτές καθοδηγούν τα παιδιά στη χρήση του ειδικού λογισμικού για τρισδιάστατη σχεδίαση, Autodesk Tinkercad, ανακαλύπτοντας όλο το εύρος των δυνατοτήτων του ώστε να μπορούν να πειραματίζονται με αυτό και στο σπίτι.

Στη συνέχεια, εξοικειώνονται με τους 3D εκτυπωτές και μαθαίνουν πώς να εξάγουν τα αρχεία τους για να ζωντανεύουν τα σχέδια τους. Τα παιδιά σχεδιάζουν τα δικά τους τρισδιάστατα αντικείμενα που θα διακοσμήσουν το JOIST και θα χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους επισκέπτες του, ενώ:

  • Ενισχύεται η φαντασία και η δημιουργικότητά τους.
  • Εξασκούν τη δεξιότητα επίλυσης προβλημάτων.
  • Αναπτύσσουν τη μηχανική σκέψη και τις ικανότητες τους στον προγραμματισμό και τη σχεδίαση.
  • Αυξάνουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση τους.
  • Γνωρίζουν ένα από τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα του μέλλοντος.

Το συγκεκριμένο workshop ενσταλάζει στα παιδιά την αγάπη για τα σχολικά μαθήματα. Μα πώς; Kατανοούν καλύτερα επιστήμες όπως η γεωμετρία και τα μαθηματικά, και ως εκ τούτου παρακινούνται να μελετούν τα μαθήματά τους με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος τα σχέδια των παιδιών θα εκτυπωθούν τρισδιάστατα και θα τοποθετηθούν στο JOIST για πραγματική χρήση.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ