Διασκεδάζουμε & Μαθαίνουμε Παίζοντας Επιτραπέζια Παιχνίδια

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
4 Δίωρες Συναντήσεις το Μήνα

Έναρξη: 13.03.2023
Λήξη: 07.04.2023
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Future Learning Lab του JOIST Innovation Park
ΕΙΣΟΔΟΣ
30€
Ομαδικές Eγγραφές: 25€

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μπορούμε παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια να αναπτύξουμε την ευφυΐα μας; Ναι!

Διαπιστώνοντας τη σημαντική επίδραση των επιτραπέζιων παιχνιδιών στην ανάπτυξη των παιδιών, το JOIST προωθεί τη βιωματική εκπαίδευση μέσω αυτών και διοργανώνει νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 7 έως 17 ετών, με 4 δίωρες συναντήσεις το μήνα, για να διασκεδάσουμε και να μάθουμε παίζοντας επιτραπέζια.

Σκοπός του προγράμματος είναι να καλλιεργηθούν τα 7 είδη νοημοσύνης (γλωσσική, λογική, συναισθηματική, ενδοπροσωπική, κιναισθητική, μουσική και χωρική), μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού. Τα παιδιά οργανώνονται σε ομάδες των 8 ατόμων ανάλογα με την ηλικία τους και με την καθοδήγηση του παιχνιδογνώστη παίζουν μια φορά την εβδομάδα, για 2 μαθητικές ώρες, μια επιλογή από διαφορετικά επιτραπέζια παιχνίδια.

Τί είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι και τί προσφέρει;
Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι είναι μια δομημένη κοινωνική δραστηριότητα στην οποία τα παιδιά μαθαίνουν να εξασκούν τη δημιουργικότητά τους, να αναπτύσσουν τη φαντασία τους και να ενισχύουν τις επικοινωνιακές δεξιότητες.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια συμβάλλουν στην ανάπτυξη της σφαιρικής αντίληψης, της λογικής σκέψης, της στρατηγικής και της μεθοδικότητας. Οι έννοιες που κυριαρχούν στα επιτραπέζια παιχνίδια όπως το “μοιράζομαι”, το “περιμένω τη σειρά μου”, το “συνεργάζομαι”, το “αποδέχομαι, αλλά και μαθαίνω από τις αποτυχίες”, το “επικοινωνώ”, το “επιλύω προβλήματα”, το “ακολουθώ κανόνες” κ.ά., προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στα παιδιά να τις εξερευνήσουν σε συνθήκες καθημερινής ζωής.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν οι φίλοι και οι οικογένειες των παιδιών.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ