Εικονική Πραγματικότητα στο JOIST: Παίξε VR & Εκφράσου σε Άλλη Διάσταση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Τρίτη 14, 21 & 28 Φεβρουαρίου
19:00-19:30 & 19:30-20:00

Σάββατο 18 & 25 Φεβρουαρίου
12:00-12:30 & 12:30-13:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
VR Area του JOIST Innovation Park
ΕΙΣΟΔΟΣ
5€

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Δημιουργικότητα, μάθηση, φαντασία και διασκέδαση σε virtual περιβάλλον απίθανων δυνατοτήτων. Παίζουμε VR και εκφραζόμαστε σε άλλη διάσταση, στο JOIST!

Ελάτε να γνωρίσουμε φανταστικούς κόσμους Εικονικής Πραγματικότητας μέσα από τη νέα εκπαιδευτική δραστηριότητα του Πάρκου Καινοτομίας JOIST για παιδιά από 13 έως 17 ετών.

Τα παιδιά αποκτούν μοναδικές αλληλεπιδραστικές εμπειρίες Εικονικής Πραγματικότητας παίζοντας επιλεγμένες εκπαιδευτικές εφαρμογές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας. Ο εκπαιδευτής εισάγει τα παιδιά σε βασικές έννοιες της 3D τεχνολογίας και της Εικονικής Πραγματικότητας, στα οφέλη τους για τον άνθρωπο, τις μοναδικές χρήσεις τους στις επιστήμες και σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς και τα καθοδηγεί ώστε να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια τις μάσκες VR.

Οι 21 διαθέσιμες VR εφαρμογές που μπορούν να επιλέξουν τα παιδιά να παίξουν, εστιάζουν:

  • Στη δημιουργική έκφραση: Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και δημιουργούμε 3D έργα τέχνης, κόσμους και graffiti σε εικονικό περιβάλλον.
  • Στην εκπαιδευτική ψυχαγωγία: Παίζουμε τα πιο δημοφιλή παιχνίδια Εικονικής Πραγματικότητας με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ανάλογα με την ηλικία μας (δεν περιλαμβάνονται παιχνίδια βίας).
  • Στην άθληση: Οι καλύτερες προσομοιώσεις αθλημάτων και χορού βρίσκονται στη διάθεσή σας, στο JOIST.
  • Στις κοινωνικές δεξιότητες: Εξασκούμε μια σειρά από κοινωνικές δεξιότητες μέσα από προσομοιώσεις σεναρίων και καταστάσεων της πραγματικής ζωής.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, τα παιδιά αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα, την κιναισθητική νοημοσύνη, την οπτικοχωρική δεξιότητα, την κριτική ικανότητα και την αυτοπεποίθηση τους.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, σας προτρέπουμε να ολοκληρώσετε εγκαίρως την εγγραφή σας.

Δείτε αναλυτικά τα VR παιχνίδια με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και επιλέξτε αυτό που επιθυμείτε:

1. Space Explorers: The ISS Experience
Γίνετε αστροναύτες και συμμετέχετε σε μια επική, συναρπαστική σειρά τεσσάρων αποστολών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σα να βρίσκεστε πραγματικά εκεί!
Θεματική: Διάστημα
Κατηγορία: Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία


2. Titans of Space PLUS
Πόσο μεγάλο είναι το ηλιακό μας σύστημα; Βρείτε μόνοι σας την απάντηση καθώς περιηγείστε σε αυτό. Τολμήστε να επισκεφτείτε μερικά από τα μεγαλύτερα γνωστά αστέρια, τους πλανήτες, τα μεγάλα φεγγάρια και τους νάνους πλανήτες!
Θεματική: Διάστημα
Κατηγορία: Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία


3. Hand Physics Lab
Απολαύστε τον πλήρη έλεγχο των χεριών και των δακτύλων σας σε εικονικό περιβάλλον! Αλληλεπιδράστε φυσικά τόσο με το εικονικό περιβάλλον όσο και με πολλά διαφορετικά αντικείμενα, σε μια σειρά από διασκεδαστικές δημιουργικές δραστηριότητες, παζλ και παιχνίδια. Βάψτε αυγά με τα δάχτυλά σας, χτίστε πύργους με κύβους, χρησιμοποιήστε μαγνήτες σε κατασκευές, χαϊδέψτε μια εικονική γάτα και πολλά άλλα!
Θεματική: Φυσικές Επιστήμες
Κατηγορία: Δημιουργική Έκφραση


4. Lost Recipes
Μια χορταστική και ρεαλιστική εμπειρία μαγειρικής! Αφήστε τον chef μέσα σας να εκφραστεί μαγειρεύοντας στις παραδοσιακές κουζίνες των Μάγια, των αρχαίων ελληνικών και κινέζικων πολιτισμών. Φαντάσματα της τότε εποχής σας αναθέτουν τη μετάδοση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και σας καλούν να μάθετε τις τεχνικές της μαγειρικής τους. Ικανοποιήστε τις προσδοκίες τους, μαγειρεύοντας σύμφωνα με τις οδηγίες τους!
Θεματική: Ιστορία, Μαγειρική
Κατηγορία: Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία


5. Bogo
Ελάτε να παίξετε με το Bogo, το δικό σας εικονικό κατοικίδιο! Μια σύντομη διασκεδαστική εμπειρία για μικρότερα παιδιά που φροντίζουν, παίζουν και αλληλεπιδρούν με ένα μικρό ζωάκι.
Θεματική: Ζώα
Κατηγορία: Κοινωνικές Δεξιότητες


6. Angry Birds VR: Isle of Pig
Εξερευνήστε ένα απομακρυσμένο νησί όπου άπληστα πράσινα γουρούνια κάνουν τις διακοπές τους και πρέπει να σωθείτε! Ταξιδέψτε σε εξωτικές παραλίες, απότομους βράχους και χιονισμένες πλαγιές και ολοκληρώστε αποστολές με τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους.
Θεματική: Φυσικές Επιστήμες
Κατηγορία: Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία


7. A Fisherman’s Tale
Μια εντελώς νέα προσέγγιση στο κλασικό παιχνίδι Angry Birds! Μια συγκλονιστική περιπέτεια Εικονικής Πραγματικότητας, όπου παίζοντας ως μια μικροσκοπική μαριονέτα ενός ψαρά, πρέπει να εκτελέσετε αποστολές αψηφώντας τους νόμους της φυσικής και λύνοντας περιπετειώδεις γρίφους.
Θεματική: Φυσικές Επιστήμες
Κατηγορία: Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία


8. Librarium
Μια από τις κορυφαίες εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας που προάγει νέους τρόπους μάθησης. Εφαρμόζοντας στο σχεδιασμό του τις αρχές της Θεωρίας Παιγνίων, εμπνέει τα παιδιά να παίζουν και να επιστρέφουν στα βιβλία τους αναζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα που τα ίδια δημιουργούν. Πρόκειται να έναν νέο τρόπο μελέτης που βοηθά να θυμόμαστε περισσότερα… διασκεδάζοντας!
Θεματική: Φυσικές Επιστήμες
Κατηγορία: Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία


9. Vermillion
Ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε τον καλλιτέχνη μέσα σας. Πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο στούντιο ελαιογραφίας, εικονικά, χωρίς κανένα χάος! Είστε έτοιμοι να βιώσετε την ασυναγώνιστη αίσθηση της ολοκλήρωσης μέσα από τη δημιουργία του πρώτου σας πίνακα; Απολαύστε τη ρεαλιστική ανάμειξη χρωμάτων και μια μεγάλη ποικιλία πινέλων. Μόλις τελειώσετε, μοιραστείτε εύκολα το αριστούργημά σας online.
Θεματική: Σχεδίαση
Κατηγορία: Δημιουργική Έκφραση


10. First Person Tennis – The Real Tennis Simulator
Ο πρώτος προσομοιωτής tennis είναι εδώ! Τώρα, μπορείτε να παίξετε σε ένα πραγματικό γήπεδο tennis και να αντιμετωπίσετε επαγγελματίες τενίστες σε όλα τα πραγματικά τουρνουά. Διαλέξτε τύπο γηπέδου και ξεδιπλώστε όλες τις τεχνικές και τις ικανότητές σας για να ανεβείτε στην κατάταξη.
Θεματική: Τέννις
Κατηγορία: Άθληση


11. Gravity Sketch
Εκφράστε τις ιδέες σας με τρισδιάστατες πινελιές και γεωμετρικά σχήματα, λύστε πολύπλοκες προκλήσεις σχεδιασμού δουλεύοντας απευθείας σε 3D σε οποιαδήποτε κλίμακα. Συνεργαστείτε με άλλους σε ένα κοινό εικονικό στούντιο για να μοιραστείτε τις ιδέες σας και να δημιουργήσετε μαζί από οπουδήποτε στον κόσμο.
Θεματική: Σχεδίαση
Κατηγορία: Δημιουργική Έκφραση


12. Mondly: Practice Languages in VR
Ο πλέον προηγμένος τρόπος εξάσκησης για την εκμάθηση ξένων γλωσσών! Βελτιώστε τις δεξιότητές σας στην ομιλία λαμβάνοντας άμεσα ανατροφοδότηση σε ένα καθηλωτικό γλωσσικό ταξίδι. Ρεαλιστικοί διάλογοι εμπνευσμένοι από πραγματικές καθημερινές καταστάσεις, σε 30 γλώσσες.
Θεματική: Ξένες Γλώσσες
Κατηγορία: Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία


13. Cubism
Ένα παιχνίδι παζλ όπου συναρμολογείτε όλο και πιο περίπλοκα σχήματα από πολύχρωμα μπλοκ! Βυθιστείτε σε ένα ζεν περιβάλλον και εξασκήστε τη χωρική σας σκέψη μέσα από μια ποικιλία από 90 παζλ που θα σας ξετρελάνουν.
Θεματική: Σχεδίαση
Κατηγορία: Δημιουργική Έκφραση


14. Beat Saber
Ένα μοναδικό παιχνίδι εκτόνωσης μέσω της μουσικής! Οι παίκτες ακούν μουσική και ανάλογα με το ρυθμό της πρέπει να επιλέγουν τα κατάλληλα σπαθιά, να τα κινούν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και να αποκρούουν τους κύβους που κατευθύνονται κατά πάνω τους. Το αποτέλεσμα; Οι παίκτες μπαίνουν στο ρυθμό, ενεργοποιούνται και τελικά χορεύουν χωρίς σταματημό! Μια μοναδική βιβλιοθήκη από συλλογές δημοφιλούς δυναμικής μουσικής για κάθε γούστο σας περιμένει για τρελό χορό και εκτόνωση.
Θεματική: Μουσική, Χορός
Κατηγορία: Άθληση


15. Clash of Chefs VR
Ένα απίθανο παιχνίδι μαγειρικής που θα δοκιμάσει τις μαγειρικές σας δεξιότητες καθώς αγωνίζεστε να γίνετε ο μεγαλύτερος chef στον κόσμο! 80 επίπεδα, πραγματικοί ανταγωνιστές σε πραγματικό χρόνο αλλά και ασύγχρονα, 4 μοναδικά εστιατόρια με διαφορετικές συνταγές και υλικά. Μαγειρέψτε τις παραγγελίες, σερβίρετε και αντιμετωπίστε τους συναγωνιστές σας.
Θεματική: Μαγειρική
Κατηγορία: Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία


16. Jurassic World

Jurassic World: Apatosaurus
Για πρώτη φορά, μπορείτε να νιώσετε την παρουσία δεινοσαύρων δίπλα σας, να συνδεθείτε μαζί τους και να νιώσετε το δέος μπροστά στην ομορφιά, το μέγεθός τους και την άγρια φύση.

Jurassic World: Blue
Η φυσική καταστροφή των δεινοσαύρων είναι γεγονός. Ακολουθήστε την Blue, μια εξαιρετικά έξυπνη Velociraptor, στην προσπάθειά της να επιβιώσει. Διαπιστώστε τις εξαιρετικές αισθητηριακές ικανότητες της καθώς ψάχνει για φαγητό και νερό και παλεύει ενάντια σε μερικούς από τους πιο απειλητικούς θηρευτές του νησιού.
Θεματική: Ιστορία, Ζώα
Κατηγορία: Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία


17. ForeVR Bowl
Ο premium προσομοιωτής bowling! Είστε έτοιμοι για ένα χαλαρό παιχνίδι με φίλους ή μήπως για μια σκληρή «μάχη» στο παρκέ; Εξερευνήστε και ξεκλειδώστε μοναδικές μπάλες και διαδρόμους, και επιλέξτε τη μουσική που σας αρέσει για να στήσετε το τέλειο παιχνίδι για εσάς.
Θεματική: Bowling
Κατηγορία: Άθληση


18. Tilt Brush
Ζωγραφική σε τρισδιάστατο χώρο! Απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας με 3D πινελιές, αστέρια ακόμα και φωτιά. Μια μοναδική εμπειρία καλλιτεχνικής έκφρασης με απεριόριστες δυνατότητες που απογειώνεται όταν η μουσική που ακούγεται στο χώρο κάνει τις πινελιές να πάλλονται στο ρυθμό της.
Θεματική: Σχεδίαση
Κατηγορία: Δημιουργική Έκφραση


19. Kingspray Graffiti
Δημιουργήστε κι εσείς εκπληκτική τέχνη του δρόμου! Μπορείτε να καλλιεργήσετε το ταλέντο και τις δεξιότητές σας και να μάθετε νέα στυλ με χιλιάδες διαδικτυακούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. 12 ρεαλιστικά περιβάλλοντα, όπως μια αυλή, ένα σοκάκι, μια ταράτσα και ένας σταθμός metro γίνονται ο εικονικός καμβάς σας για να εκφράσετε την έμπνευσή σας.
Θεματική: Σχεδίαση
Κατηγορία: Δημιουργική Έκφραση


20. Google Blocks
Το Blocks κάνει τη δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων μια εύκολη και διασκεδαστική υπόθεση για μικρούς και μεγάλους. Μόνο με 6 εργαλεία μπορείτε να δημιουργήσετε μοντέλα τόσο απλά όσο μια κούπα και τόσο περίπλοκα όσο ένα διαστημόπλοιo.
Θεματική: Σχεδίαση
Κατηγορία: Δημιουργική Έκφραση


21. Sculptr VR
Δημιουργήστε τεράστιους, λαμπερούς κόσμους και εξερευνήστε τους με τους φίλους σας! Ανακαλύψτε χιλιάδες εκπληκτικές δημιουργίες στη διαδραστική gallery, αλλά απελευθερώστε και τη δική σας δημιουργικότητα χτίζοντας με διασκεδαστικά εργαλεία 3D αντικειμένων.
Θεματική: Σχεδίαση
Κατηγορία: Δημιουργική Έκφραση

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ