Εκπαιδεύοντας στην Καινοτομία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Κεντρικό Αμφιθέατρο, Future Learning Lab, VR, Εκθεσιακός Χώρος, Meeting Room & Coworking του JOIST Innovation Park
ΕΙΣΟΔΟΣ
ΔΩΡΕΑΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η πανδημία επηρέασε σημαντικά όλη την κοινωνία και ένας από τους τομείς που έχει επηρεαστεί περισσότερο είναι η δημόσια διοίκηση. Από το πρώτο διάστημα πυροδοτήθηκε έντονα ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Το συνέδριο με τίτλο «Εκπαιδεύοντας στην Καινοτομία» προσδοκά να τονίσει τη σημασία της καινοτομίας στο δημόσιο τομέα, αναδεικνύοντας καλές και εφαρμόσιμες πρακτικές που αναπτύχθηκαν και εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα ή άλλες χώρες και μπορούν να αξιοποιηθούν από δημόσιους φορείς και οργανισμούς. Πραγματεύεται την καινοτομία στην Ελλάδα και στη δημόσια διοίκηση, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό των λειτουργιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Παράλληλα, αναδεικνύεται ο καταλυτικός ρόλος της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στη νέα εποχή και η σημασία της ενίσχυσης των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων. Εν συνεχεία αναδεικνύονται καλές πρακτικές από τον κλάδο της ηλεκτρονικής υγείας και συνολικά ο ψηφιακός μετασχηματισμός στις μικρές και τοπικές κοινωνίες.

Συμμετέχοντες στο συνέδριο είναι στελέχη της δημόσιας διοίκησης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και στελέχη εκπαίδευσης, πανεπιστημιακοί αλλά και επιχειρήσεις που προσφέρουν καινοτόμες λύσεις σε φορείς του δημοσίου τομέα.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην οδό Καλλισθένους και Θεοφράστου στη Λάρισα, ενώ η δεύτερη ημέρα θα διεξαχθεί στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ