Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας – ΜΕΡΟΣ Ι

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
26 Μαΐου 2022 - 15 Νοεμβρίου 2022
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Εκθεσιακός Χώρος JOIST Innovation Park
ΕΙΣΟΔΟΣ
ΔΩΡΕΑΝ
Ειδική Ξενάγηση: 2€
(κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Από την πρώτη αγροτική επανάσταση και την ανακάλυψη του τροχού, μέχρι την επανάσταση 4.0 και την τεχνητή νοημοσύνη, το JOIST δημιουργεί μια σπονδυλωτή έκθεση που διερευνά την έννοια της καινοτομίας ιστορικά και εννοιολογικά.

Σε διάστημα 24 μηνών, ο εκθεσιακός χώρος του JOIST θα φιλοξενήσει τέσσερις εκθέσεις «στάσεις στο χρόνο», διερευνώντας τις ανάγκες που οδήγησαν τους ανθρώπους στην καινοτομία ανά τους αιώνες, ποια είναι τα περιβάλλοντα που την ευνοούν, καθώς και γιατί οι κοινωνίες αγκαλιάζουν ή όχι, καινοτόμες ιδέες.

Κάθε έκθεση θα συνδυάζει νέες τεχνολογίες και μοναδικά εκθέματα, και θα συνοδεύεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που προωθούν την ανάπτυξη και την κατανόηση της καινοτόμου σκέψης, βασισμένο στην έννοια του EduTainment (Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία)!

  • Μέρος Ι – Τροχός και Γρανάζι
  • Μέρος ΙΙ – Βυζάντιο – Μεσσαίωνας – Αναγέννηση
  • Μέρος ΙΙΙ – 1η και 2η Τεχνολογική Επανάστηση
  • Μέρος IV – Επανάσταση 4.0

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Από τις 26 Μαΐου έως τις 15 Νοεμβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί το πρώτο μέρος της σπονδυλωτής έκθεσης, που είναι αφιερωμένο στον τροχό και το γρανάζι, μια παραγωγή και επιμέλεια του Πάρκου Καινοτομίας JOIST, σε συνεργασία με το Μουσείο Hρακλειδών. Η έκθεση χωρίζεται σε τρία δωμάτια, όπου τα εκθέματα και οι ειδικές κατασκευές καλύπτουν ιστορικά 3.500 χρόνια. Στο πρώτο δωμάτιο οι επισκέπτες/ριες συναντούν τον Εανάτουμ από την πόλη Λαγκάς της Μεσοποταμίας, στο δεύτερο ένα τρισδιάστατο animation και μια κατασκευή που εξιστορούν την εξέλιξη του τροχού και του γραναζιού, και στο τρίτο τους/ις περιμένει το ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, με επεξηγηματικό βίντεο από το Μουσείο των Ηρακλειδών, καθώς και ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής που συνδέει την τεχνολογία του τότε με το σήμερα.

Η έκθεση πειραματίζεται με νέες τεχνολογίες και μουσειολογικές προσεγγίσεις, δημιουργώντας ενα θεατρικό εκθεσιακό περιβάλλον. Απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών, καθώς στόχος της είναι να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν ξανά, με νέους τρόπους, τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε!

Οι επισκέπτες/ριες μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση μόνοι/ες τους ή σε group με ξεναγό. Για προγραμματισμό ξεναγήσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο +30 2410 234422 και μέσω e-mail στο info@joistpark.eu.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Επιμέλεια Έκθεσης: Κλαίρη Μπακούρα

Ιστορική Έρευνα: Αλέξανδρος Τουλουμτζίδης

Οπτικός Σχεδιασμός: Χρήστος Παπαδημητρίου

Στο ρόλο του Εανάτουμ (Ολόγραμμα): Ηρακλής Τζαφέτας

Πρόσθετα Κείμενα, Σενάριο Ολογράμματος: Γιάννης Μαρκάτος

Εκτυπώσεις – Κατασκευές: Chroma Print