Γνωρίζουμε τον Κόσμο του Marketing

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 | 11:00 - 13:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Future Learning Lab
ΕΙΣΟΔΟΣ
ΔΩΡΕΑΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γνωρίζουμε τον κόσμο του Marketing, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST! Στο νέο διαδραστικό workshop, τα παιδιά Δ’ έως ΣΤ΄ Δημοτικού εξοικειώνονται με τις βασικές αρχές του Marketing και τη σχέση του με την καταναλωτική συμπεριφορά.

Το workshop εστιάζει στα βασικά σημεία της στρατηγικής Marketing όπως η έρευνα αγοράς, η διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων (4ps) και η δημιουργία εικόνας προϊόντος. Σκοπός του είναι, πέρα από την κατανόηση της λειτουργίας αυτών των εννοιών, η σύνδεση των παιδιών με τα πραγματικά προϊόντα και η αντίληψη του ρόλου που διαδραματίζει το Marketing στη λήψη της απόφασης αγοράς ενός προϊόντος.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί μέσω εμπλουτισμένης εισήγησης, ημιδομημένου διαλόγου και ενεργής συμμετοχής, με χειροτεχνίες και επιλογή προϊόντων στο στάδιο της έρευνας. Στην κατάληξη του workshop, θα απομονωθεί το βασικό προϊόν (π.χ. ένας χυμός) από τα πρόσθετα χαρακτηριστικά του (συσκευασία, μικρά δώρα που το συνοδεύουν κ.λπ.) και θα αναλυθεί ως προς την ουσία του (γεύση, ποιότητα) συγκριτικά με έναν ανώνυμο κατά τα λοιπά χυμό.

Εκπαιδευτής του προγράμματος είναι ο Σταύρος Γραμματόπουλος, στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΕΑΠ, με σπουδές στην Επικοινωνία και τη Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συγγραφέας του παιδικού βιβλίου «Οι νότες της αγάπης» (εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη).

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ