Κινούμενα Παζλ σε Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Σάββατο 18.03.2023 | 11:00-14:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Future Learning Lab του JOIST Innovation Park
ΕΙΣΟΔΟΣ
20€

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τί είναι η επαυξημένη πραγματικότητα; Πώς οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε διαμορφώνουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε στην καθημερινότητά μας; Ποιες οι δυνατότητες τους και πώς μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά;

Ελάτε εξερευνήσουμε τη διαδικασία σχεδιασμού ενός μοναδικού παζλ και να μάθουμε τα βασικά βήματα για την δημιουργία μιας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας, στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πάρκου Καινοτομίας JOIST σε συνεργασία με τον σχεδιαστή, προγραμματιστή και εκπαιδευτικό Αθανάσιο Κατσουγιάννη, για παιδιά από 9 έως 12 ετών.

Το εργαστήριο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα γίνει εισαγωγή στον τρόπο δημιουργίας ενός οικείου σε όλους αντικείμενο, το παζλ. Τα παιδιά θα σχεδιάσουν από την αρχή τα δικά τους μοναδικά παζλ με υλικά χειροτεχνίας, εμπνευσμένα από τη φύση. Στο δεύτερο μέρος θα εξερευνήσουμε την νέα τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας και θα μάθουμε τα βασικά βήματα για την δημιουργία μιας εφαρμογής, μέσω ενός ειδικού λογισμικού για παιδιά. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά θα δώσουν ζωή και θα παίξουν στον ψηφιακό κόσμο, με τα μοναδικά παζλ που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ

Ο Αθανάσιος Κατσουγιάννης είναι σχεδιαστής, προγραμματιστής και εκπαιδευτικός. Η σχεδιαστική του πρακτική επικεντρώνεται στη σύνδεση ψηφιακών και αναλογικών αλληλεπιδράσεων στην καθημερινότητα μας. Δημιουργεί ιστοσελίδες, σχεδιαστικά εργαλεία και εμπειρίες που ανατρέπουν τις συνήθειες των χρηστών. Εξερευνά τα όρια νέων τεχνολογιών και εξατομικευμένων λειτουργιών τους που θα δώσουν ζωή στον στατικό κόσμο γύρω μας.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ