Ο Μαγικός Κόσμος της Μηχανοτρονικής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 11:00 - 14:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Future Learning Lab
ΕΙΣΟΔΟΣ
15€
Ομαδικές Eγγραφές: 12€

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Καλώς ήλθατε σε έναν κόσμο όπου η φαντασία συναντά την περιπέτεια, όπου οι ιδέες μας παίρνουν ζωή με τη μαγεία της τεχνολογίας! Προσκαλούμε τα παιδιά από Δ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού στο συναρπαστικό κόσμο της Μηχανοτρονικής, το μαγικό σημείο συνάντησης των μηχανών, της ηλεκτρονικής και της πληροφορικής. Εδώ, μαθαίνουμε πώς να φτιάχνουμε έξυπνες συσκευές που κάνουν τη ζωή μας πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική.

Μικροί μας φίλοι, φανταστείτε να δημιουργείτε τα δικά σας μαγικά συστήματα σαν μικροί μάγοι της τεχνολογίας. Θα μάθετε πώς να δίνετε ζωή σε μηχανές, να κάνετε τα φωτάκια να αναβοσβήνουν και τα ρομποτάκια σας να κινούνται, όλα αυτά με τη δύναμη του μυαλού και λίγης γνώσης.

Ξεκινάμε με το να σχεδιάσουμε το πρώτο μας ηλεκτρικό κύκλωμα, όπου μαθαίνουμε το μυστικό των συνδέσεων. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε έναν χαρτονένιο βραχίονα που φωτίζει και κινείται με την κίνηση του δικού μας χεριού. Μαγικό, έτσι;

Και το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ! Με τον μικροελεγκτή Arduino, ο κόσμος της μηχανικής, της ηλεκτρονικής και της πληροφορικής ανοίγεται μπροστά μας. Μαθαίνουμε να συνδυάζουμε αυτές τις γνώσεις για να φτιάξουμε ακόμα πιο συναρπαστικές εφευρέσεις. Μπορεί να είναι ένα ρομποτάκι που κινείται, ένας μικρός υπολογιστής που αντιδρά στο περιβάλλον ή ένα έργο τέχνης που φωτίζει και αλλάζει χρώματα.

Ετοιμαστείτε να ζήσετε τη μαγεία της δημιουργίας, να εξερευνήσετε τις απέραντες δυνατότητες της φαντασίας και να κάνετε τα πρώτα σας βήματα σε έναν κόσμο όπου τα όνειρα παίρνουν μορφή. Ας ξεκινήσουμε μαζί το ταξίδι στον εκπληκτικό κόσμο της Μηχανοτρονικής, όπου κάθε μέρα είναι μια νέα περιπέτεια!

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ