Με Κλειστά Μάτια

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
26.11.2022 | 17:00-20:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Αμφιθέατρο του JOIST Innovation Park
ΕΙΣΟΔΟΣ
50€
(συμπεριλαμβάνονται τα υλικά, το αφέψημα και το κρασί που θα απολαύσουν οι συμμετέχοντες/ουσες στο τέλος της δημιουργικής συνάντησης)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η γκαλερί BRAGGART σε συνεργασία με τον κεραμιστή Χρήστο Γιαννακόπουλο, διοργανώνει ένα πρωτότυπο workshop κεραμικής στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST.

Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη βιωματική δράση με εργαλείο τα χέρια και μια άμορφη μάζα πηλού, που κάνει την αρχή της με εμπνευστή και δημιουργό τον κεραμοποιό Χρήστο Γιανακόπουλο. Βιώστε μια μοναδική εμπειρία που γίνεται αφορμή για τον καθένα όχι απλά να εκτονωθεί δημιουργικά αλλά, έχοντας τα μάτια κλειστά, με μοναδικό οδηγό την ψυχή, να δώσει σχήμα στον πηλό με μοναδικό εργαλείο τα χέρια και να επανεκτιμήσει αυτό που κάποτε υπήρξε, ένα παιδί.

Σαν άλλη μορφή διαλογισμού, η κεραμική λειτουργεί ευεργετικά στους ταχείς ρυθμούς της σύγχρονης καθημερινότητας. Εδώ δε μπορεί κανείς να είναι βιαστικός. Εδώ αφήνει στην άκρη το κινητό του και ζει τη λυτρωτική επαφή των χεριών με το πιο γήινο, ίσως πανάρχαιο, υλικό δημιουργίας. Τα κεραμικά θα ψηθούν στο καμίνι του στο Βόλο και θα επιστραφούν στους συμμετέχοντες, ψημένα και εφυαλωμένα.

Αφεψήματα του βουνού θα περιμένουν τους συμμετέχοντες στην έναρξη του εργαστηρίου και στο τέλος κρασί με φρούτα εποχής και συζήτηση, χρησιμοποιώντας τις εσωτερικές μας αισθήσεις και δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων/ουσών είναι περιορισμένος.

Δηλώστε συμμετοχή μέσω email info@braggart.gr ή καλώντας στο +30 690862281.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Χ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Χρήστος Γιαννακόπουλος, γεννημένος στο Βόλο το 1978, σπούδασε Κεραμική στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Δήμου Βόλου. Έχει λάβει μέρος σε συμπόσια Κεραμικής και Εικαστικές Εκθέσεις. Από το 2012 διδάσκει Κεραμική σε Πολιτιστικά Ιδρύματα, σε παιδιά, ενήλικες, άτομα με αναπηρία, καθώς και σε σχολεία, φυλακές, μουσεία, υπαίθριους χώρους και μοναστήρια. Με αυτή την πρωτότυπη βιωματική εμπειρία, αποσκοπεί στο να φέρει σε επαφή τον επισκέπτη και τον χαμένο του ψυχισμό, σ’ ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο.