Ρομποτική/ STEM στο Πάρκο Καινοτομίας | Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Παιδιά 6-15 Ετών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Έναρξη: Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023
Διάρκεια: Κάθε Δευτέρα έως 10 Ιουνίου 2024 | 17:30 - 19:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Future Learning Lab
ΕΙΣΟΔΟΣ
50€
Μηνιαία Εγγραφή

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι δραστηριότητες εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας για τους καινοτόμους του μέλλοντος ξεκινούν στο JOIST, πάντα σε ομαδοσυνεργατικές εκπαιδευτικές δράσεις υψηλού επιπέδου, με νέες σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και εκπαίδευσης. Με γνώμονα το σεβασμό στα παιδιά και τους γονείς, προσεγγίζουμε το μέλλον σήμερα και βλέπουμε χαρούμενα παιδιά να ανακαλύπτουν τον κόσμο και να καλλιεργούν νέες δεξιότητες, μέσα από εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών.

Ήδη διευρύνεται καθημερινά η ιδέα μας για το τί είναι επιστημονικά, τεχνολογικά και μηχανολογικά δυνατό και βλέπουμε ότι ο κόσμος γύρω μας εξελίσσεται πέρα και πάνω από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε! Ο στόχος των εργαστηρίων STEM/ Ρομποτικής περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ευχάριστη και δημιουργική “προετοιμασία” των παιδιών για την ενεργή συμμετοχή τους σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Καθώς εξερευνούμε το μαγικό κόσμο της ανακαλυπτικής μάθησης, τα παιδιά βιώνουν τη χαρά της πραγματικής δημιουργίας μέσα από κατασκευές που λύνουν υπαρκτά προβλήματα του καθημερινού κόσμου, αναπτύσσουν τη δημιουργική ευφυΐα και αποκτούν τις αναγκαίες δεξιότητες του 21ου αιώνα: Δημιουργικότητα, συνεργασία, ικανότητα επίλυσης πρωτότυπων προβλημάτων, κριτική σκέψη, αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη και συναισθηματική νοημοσύνη.

Περιγραφή Εργαστηρίων & Στόχοι Προγράμματος

Εφαρμόζουμε ένα δοκιμασμένο πρόγραμμα σπουδών σε ομαδοσυνεργατικά labs, το οποίο:

 • Βασίζεται σε STEM projects του πραγματικού κόσμου (Real World Robotics)
 • Στηρίζεται στις σύγχρονες θεωρίες μάθησης (παιδαγωγικά και τεχνοκρατικά)
 • Εμπνέει και εμπλέκει ενεργά τα παιδιά στις ομάδες, εξασφαλίζοντας την πλήρη συμμετοχή όλων σε ειδικά σχεδιασμένους υποδειγματικούς χώρους και θέσεις εργασίας
 • Υπερκαλύπτει τις διεθνείς προδιαγραφές (εκπαιδευτικές, υλικοτεχνικές, παιδαγωγικές)
 • Εξασφαλίζει σύγχρονη, ποιοτική, επώνυμη και επαρκή υποδομή και πόρους για όλα τα παιδιά
 • Χρησιμοποιεί διαφορετική εκπαιδευτική πλατφόρμα και κιτ ρομποτικής κατάλληλα για την ηλικία τους.

Τα παιδιά:

 • Μαθαίνουν και κατανοούν εις βάθος τί είναι ρομπότ, ρομποτική, STEM και καθένα από τα πεδία του.
 • Αναγνωρίζουμε τα επιμέρους στοιχεία του εξοπλισμού του εργαστηριακού μαθήματος.
 • Κατανοούν πλήρως το κάθε project και τον εξοπλισμό (hardware/ software) που θα χρησιμοποιηθεί.
 • Οργανώνουν και διαμοιράζουν εργασίες και ευθύνες ως μέλη ομάδας (με πλήρες “project plan”).
 • Κατασκευάζουν από την αρχή κάθε μηχανισμό – παράδειγμα «ένα smart car με αυτόνομο parking», «Reinforcement Learning και Τεχνητή Νοημοσύνη» (Software Engineering), «Κινούμαστε παντού στο χώρο χωρίς να πάμε πουθενά» (AR/VR), «kit μέτρησης ποιότητας συνθηκών στη σχολική τάξη» (Μηχατρονική)
 • Διακρίνουν λειτουργίες, καθώς βελτιώνουν την κατασκευή τους πειραματιζόμενα με όλες τις παραμέτρους.
 • Aπό τις 23 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα, από τις 17:30 έως τις 19:00, ξεκινάει το τμήμα Ρομποτικής/ STEM στο Πάρκο Καινοτομίας, σε συνεργασία με το CityLab. Τα εργαστήρια STEM/ Ρομποτικής απευθύνονται σε όλους τους μαθητές από Α’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου, με ειδικό περιεχόμενο και προδιαγραφές ανά ηλικία. Ξεκινάμε με Ρομποτική, Μηχατρονική και Επιστήμη Υπολογιστών και σας περιμένουμε!

Λίγα λόγια για το CityLab: 

To CityLab είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο STEM που παρέχει αποκλειστικά εργαστήρια STEM από το 2014. Όλα τα εργαστήρια σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται από μια ομάδα επιστημόνων ή μηχανικών, με προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές σε έναν ή περισσότερους τομείς STEM: Φυσική, Ηλεκτρολογία, Μηχανολογία, Επιστήμη Υπολογιστών. Το CityLab παράγει εργαστήρια και εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών, βασισμένα σε projects του πραγματικού κόσμου και στοχεύει σε δημιουργίες υψηλής ποιότητας που λύνουν πραγματικά προβλήματα γύρω μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για αποκλειστικές προσφορές στην ετήσια συνδρομή του προγράμματος.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ