Ένας Χρόνος JOIST: Empowering Innovators Everywhere vbouronikos 19 Μαΐου, 2023

Ένας Χρόνος JOIST: Empowering Innovators Everywhere

Ήταν ένα αξιοσημείωτο ταξίδι για το Πάρκο Καινοτομίας JOIST έως τώρα, καθώς γιορτάζουμε σήμερα τον πρώτο χρόνο λειτουργίας. Πριν από ένα χρόνο, αυτή την αξέχαστη ημέρα του 2022, το Πάρκο Καινοτομίας άνοιξε τις πόρτες του, φιλοξενώντας το πρώτο του μεγάλο υβριδικό συνέδριο με τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων και σημαντικών φορέων του ελληνικού και πανευρωπαϊκού οικοσυστήματος καινοτομίας. Αυτό σηματοδότησε την έναρξη ενός ζωντανού και δυναμικού phygital οικοσυστήματος που παραμένει ισχυρό έως σήμερα.

Από τότε, προωθούμε διαρκώς την καινοτομία, διευκολύνουμε τη μεταφορά γνώσης και οικοδομούμε ένα ισχυρό δίκτυο σε όλη την Ευρώπη. Καθώς αναλογιζόμαστε αυτό το σημαντικό ορόσημο, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλες τις επιχειρήσεις, startups, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, τους επιστήμονες αλλά και όλους τους λάτρεις της καινοτομίας που έκαναν το Πάρκο Καινοτομίας JOIST σπίτι τους αυτό το περασμένο έτος. Ας δούμε μερικά από τα επιτεύγματά μας και τη σημαντική συνεισφορά μας στο οικοσύστημα καινοτομίας τη χρονιά που μας πέρασε.

Δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον συνεργασίας

Αυτή τη χρόνια το Πάρκο Καινοτομίας JOIST αναδείχθηκε ως σημαντικός κόμβος για την προώθηση της συνεργασίας, την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσης. Στους χώρους εργασίας μας, άτομα και οργανισμοί μπορούν να συναντηθούν, να μοιραστούν ιδέες και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Μέσω των εκδηλώσεων, εργαστηρίων και συνεδρίων που φιλοξενήσαμε στις εγκαταστάσεις μας, συμβάλλαμε στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεχούς μάθησης και ανάπτυξης στα μέλη της κοινότητάς μας.

Ένα πάνελ συζήτησης κατά τη διάρκεια του Innovent στο JOIST Innovation Park

Ενισχύσαμε δεξιότητες και την καινοτομία

Στο JOIST, πιστεύουμε στη δύναμη και τη σημασία της συνεχούς εξέλιξης και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών, προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε άτομα με καινοτόμες ιδεες εμβυθίζοντας τους σε εμπειρίες που γίνονται δυνατές χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες.

Ταυτόχρονα, προσφέροντας πρόσβαση σε πόρους αιχμής και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, δίνουμε τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες, επιστήμονες και φοιτητές να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητές τους και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους. Αυτό το καινοτόμο και διερευνητικό περιβάλλον υπήρξε καταλυτικό για τη δημιουργία πρωτοποριακών ιδεών, προϊόντων και υπηρεσιών.

Αναπτύξαμε συνεργασίες

Η δέσμευσή μας για την προώθηση συνεργασιών είναι μία από τις συνταγές επιτυχίας του JOIST. Αναγνωρίζοντας την αξία της συνεργασίας, διευκολύνουμε ενεργά τη διασύνδεση μεταξύ διαφορετικών ενδιαφερομένων μερών της καινοτόμου κοινότητας. Καθώς το JOIST ευδοκιμεί με τη δύναμη των μελών της κοινότητάς του, είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι να καλωσορίζουμε νέα μέλη στο JOIST Community και να διευρύνουμε τις δυνατότητές μας.

Φέρνοντας σε επαφή εταιρείες, νεοφυείς επιχειρήσεις και ακαδημαϊκά ιδρύματα, έχουμε σχηματίσει στρατηγικές συμμαχίες που προωθούν την καινοτομία και δημιουργούν νέες πηγές ανάπτυξης. Αυτές έχουν θέσει τα θεμέλια για γόνιμες συνεργασίες που τροφοδοτούν το ΕυρωπαΪκό τοπίο καινοτομίας.

Μη χάσετε το InnoHealth Forum στις 22-23 Σεπτεμβρίου 2023 καθώς είναι η επόμενη σημαντική εκδήλωση που διεξάγουμε για να σας φέρουμε σε επαφή με ηγέτες του κλάδου της ψηφιακής υγείας και να προωθήσουμε της συνεργασία στον κλάδο.

Εμπνεύσαμε και ενδυναμώσαμε άτομα με καινοτόμες ιδέες

Το JOIST είναι κάτι περισσότερο από ένας φυσικός χώρος- είναι πηγή έμπνευσης για άτομα όλων των ηλικιών. Παρέχοντας ένα περιβάλλον που επιτρέπει τη δημιουργικότητα να ευδοκιμήσει, επιτρέπουμε στα άτομα με καινοτόμες ιδέες να διευρύνουν τον ορίζοντα τους και να σκέφτονται πέρα από τα συμβατικά τους όρια.

Ένα κοριτσάκι φοράει ένα VR headset και χαμογελά προς την κάμερα.

Η αφοσιωμένη ομάδα του JOIST και οι μέντορες του δικτύου μας συνεργάζονται μεταξύ τους καθοδηγώντας και υποστηρίζοντας τους νέεους επιχειρηματίες για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην επιχειρηματική τους πορεία. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια για να ενδυναμώσουμε άτομα με καινοτόμες ιδέες και να τους βοηθήσουμε να πραγματοποίησουν το όραμα τους.

Γιορτάζοντας ένα χρόνο επιτευγμάτων

Καθώς γιορτάζουμε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας, αναλογιζόμαστε τα επιτεύγματα και τις επιτυχίες που έχουμε δει στην κοινότητά μας. Μέσω της αφοσίωσης και του πάθους των μελών μας γι’ αυτό που κάνουν, δημιουργήσαμε ένα οικοσύστημα που ενδυναμώνει την καινοτομία από όπου και αν αυτή προέρχεται. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, την υποστήριξη αλλά και τη διαρκή δέσμευση τους για την προώθηση θετικών αλλαγών.

Κοιτάζοντας μπροστά

Συνεχίζοντας στον δεύτερο έτος λειτουργίας μας, παραμένουμε προσηλωμένοι στην προώθηση της καινοτομίας και τη στήριξη του επιχειρηματικού πνεύματος. Με ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο και ακλόνητη αφοσίωση στην αριστεία, στοχεύουμε να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας, να παρέχουμε ακόμη περισσότερους πόρους και να καλλιεργήσουμε μια κοινότητα ικανή να διαμορφώσει το μέλλον της Καινοτομίας στην Ευρώπη.

Μαζί, θα συνεχίσουμε να διευρύνουμε τα όρια του εφικτού, να ενδυναμώνουμε άτομα με καινοτόμες ιδέες, και να δημιουργούμε μέρα με τη μέρα ένα καλύτερο αύριο. Σας ευχαριστούμε γι’ αυτή τη σπουδαία χρονιά, και ελπίζουμε σε πολλές ακόμη.