To Πάρκο Καινοτομίας JOIST στην Ινδία vbouronikos 18 Μαΐου, 2023

To Πάρκο Καινοτομίας JOIST στην Ινδία

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Πάρκου Καινοτομίας JOIST, Δρ. Τάσος Βασιλειάδης και κ. Αντώνης Κυρίτσης, παραμένοντας πιστοί στην δέσμευση τους για την προώθηση διεθνών σχέσεων που προωθούν την καινοτομία και την ανάπτυξη καθώς και στην επέκταση των δραστηριοτήτων του JOIST εκτός των ορίων της Θεσσαλικής πρωτεύουσας, όπου και λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο με σημαντικό έργο, επισκέφτηκαν πρόσφατα την Ινδία αναζητώντας στρατηγικούς εταίρους για την προώθηση των υπηρεσιών του οργανισμού και την ανάπτυξη του.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ελληνική Πρεσβεία στην Ινδία και τον αξιότιμο πρέσβη κ. Δημήτριο Ιωάννου που υποδέχτηκε τους απεσταλμένους του JOIST στο Νέο Δελχί για να μοιραστούν το όραμα τους, να συζητήσουνε για το JOIST και τις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ινδία. «Η επίσκεψη τους [του Προέδρου και Αντιπροέδρου του JOIST] ήταν πολύ παραγωγική αναφορικά με συνέργειες με άλλους ομόλογους οργανισμούς και οντότητες της Ινδίας. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στις προσπάθειες τους

Η Ελληνική Πρεσβεία στην Ινδία παρείχε την αμέριστη υποστήριξη της στο JOIST, φέρνοντας τους αντιπροσώπους του σε επαφή με μέλη της Ινδικής κυβέρνησης, ξένους διπλωμάτες και επιχειρηματίες, τόσο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις όσο και στη δεξίωση προς τιμήν του JOIST, που πραγματοποιήθηκε από τον Επιτετραμμένο στην Ελληνική Πρεσβεία στο Νέο Δελχί κ. Αλέξανδρο Μπουντούρη στις 7 Μαΐου 2023.

Ο Τάσος Βασιλειάδης συναντά τον Mr. Shitij Dewan κατά τη διάρκεια της δεξίωσης της Ελληνικής Πρεσβείας

Η Ινδία αποτελεί την πολυπληθέστερη πλέον χώρα στον κόσμο που, σε συνδυασμό με τον υψηλό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης που τρέχει, εύκολα κατατάσσεται ως ένας εκ των ταχέως αναπτυσσόμενους οικονομικούς γίγαντες του πλανήτη. Αντίστοιχα, το τεράστιο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει, κυρίως στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας, καθώς και η τεράστια ζήτηση της αγοράς για προϊόντα και υπηρεσίες, την καθιστούν τον ιδανικό προορισμό για ξένες άμεσες επενδύσεις και διεθνείς συνεργασίες. 

Το ενδιαφέρον για την εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ινδίας αναζωπυρώθηκε φέτος στα πλαίσια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, όπου ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Καινοτομίας της Ινδίας κ. Anurag Jain, εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητα της Ινδίας και με εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πληροφορικής και συζήτησε για συνεργασίες πάνω σε συγκεκριμένους άξονες.

Ο Τάσος Βασιλειάδης και Αντώνης Κυρίτσης σε συναντήσεις με τους Mr. Shitij Dewan, Alok Jain, Dr. Aishvarya Raj και συνεργάτες.

Η επίσκεψη του JOIST στην Ινδία αποτελεί παράδειγμα του ανανεωμένου Ελληνο-Ινδικού ενδιαφέροντος για βαθύτερη οικονομική συνεργασία των δύο χώρων. Συνεχεία της επίσκεψης του JOIST στην ασιατική χώρα, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου από την Ινδία θα επισκεφτούν το επόμενο διάστημα το Πάρκο Καινοτομίας στη Λάρισα για να τεθούν οι πρώτες βάσεις για νέες συνεργασίες.

Κατά τη παραμονή τους στην Ινδία, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του JOIST συζήτησαν για τον  Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας Health Hub, την επέκταση των δραστηριοτήτων του JOIST στην Ινδία, την από κοινού ανάπτυξη προγραμμάτων με αντίστοιχους οργανισμούς της χώρας και την μεταφορά υπηρεσιών από Ευρωπαϊκές σε Ινδικές επιχειρήσεις και αντίστροφα.

Ο Τάσος Βασιλειάδης και Αντώνης Κυρίτσης σε συνάντηση με τον Mr. Shitij Dewan και τον Dr. Sudhir Mahajan IAS

Οι επικεφαλής του Πάρκου Καινοτομίας κατά τη πολυήμερη παραμονή τους στην Ινδία συναντήθηκαν με τους Mr. Shitij Dewan, Secretary & Advisor to Government of Industry and Commerce, Foreign Associate Member, Federation of Nepali Consumer Protection (FNCP), Chief Strategist and Campaign Analyst, Political Strategy Group / People Pulse Hyderabad, Dr. Aishvarya Raj, Chief Executive Officer of National Board for Quality Promotion, Mr. Alok Jain, Director & Head of Quality Council of India, Dr. Sudhir Mahajan IAS, Chief Executive of National Cooperative Union of India, Mr. Manoj Kumar, Director of B.L Agro Industries Ltd, Mr. Kupil Kumpria, Chairman & Managing Director of Corporate Alliance Group, Mr. Rajesh Lal, Director & COO of Optimax Aces PVT.LTD, Mr. Amit Dhingra, Director of AAA Reality, Dr Maruti Sharma, Psychiatrist, University of Life Director.

Εικόνα 1Τάσος Βασιλειάδης (αριστερά) και Αλέξανδρος Μπουντούρης (δεξιά) με Ινδούς επιχειρηματίες

Εκτός από τα σχέδια τους για επέκταση στην Ινδία, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του JOIST έφεραν μαζί τους ετικέτες κρασιών από τοπικούς παραγωγούς της Θεσσαλίας, συγκεκριμένα από το Κτήμα Μίγα του Δημήτρη Μίγα και το Charisma Winery του Κοσμά Χαρισμανίδη, τα οποία δόθηκαν ως δώρο για να γνωρίσουν οι Ινδοί την ποιότητα των Ελληνικών προϊόντων και να μυηθούν στις ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα της Θεσσαλικής γης.

Dr. Maruti Sharma (αριστερά) και Αντώνης Κυρίτσης (δεξιά) δοκιμάζουν Θεσσαλικά κρασιά.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του JOIST έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι από τις επαφές που πραγματοποίησαν στην Ινδία και είναι ευγνώμονες για την πολύτιμη υποστήριξη που έλαβαν από την Ελληνική Πρεσβεία στο Νέο Δελχί. Με τις νέες συνεργασίες που το Πάρκο Καινοτομίας JOIST σχεδιάζει, θέτει ακόμη πιο ισχυρά θεμέλια για την εδραίωση του του ως βασικός παράγοντας για την υποστήριξη της καινοτομίας εντός της χώρας αλλά και διεθνώς.