Το JOIST Innovation Park Διοργανώνει Workshop Διαδραστικού Προγραμματισμού για Παιδιά στο Athens Science Festival 2024 vbouronikos 17 Απριλίου, 2024

Το JOIST Innovation Park Διοργανώνει Workshop Διαδραστικού Προγραμματισμού για Παιδιά στο Athens Science Festival 2024

Το JOIST Innovation Park βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ξεχωριστή και διαδραστική συμμετοχή του στο Athens Science Festival 2024 ως διοργανωτή ενός workshop για παιδιά, ενισχύοντας τη δέσμευσή του να συνδυάζει τη δημιουργικότητα με την εκπαίδευση. Το θέμα του φεστιβάλ “Tales of Change” αντανακλά τη δυναμική ανάμειξη μεθόδων μάθησης για τις οποίες φημίζεται το JOIST.

Φέτος, το Athens Science Festival -μια ζωντανή γιορτή της επιστήμης και της καινοτομίας- σηματοδοτεί τη 10η επέτειό του, που διεξάγεται από τις 16 έως τις 21 Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST παρουσιάζει τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές τεχνολογίες του μέσα από ένα συναρπαστικό εργαστήριο με τίτλο “Play & Program with DuckyCode“.

Οι εκπαιδευτές του “Play & Learn” του JOIST, o Γιάννης και η Μαρία, προσκαλούν τα παιδιά να ασχοληθούν με τις αρχές του προγραμματισμού με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο. Με οδηγό την επαναστατική προσέγγιση edutainment του JOIST Innovation Park, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία της πρακτικής μάθησης με τα ρομπότ DuckyCode. Αυτοί οι φιλικοί ρομποτικοί σύντροφοι μπορούν να προγραμματιστούν χρησιμοποιώντας απτικές μαγνητικές εντολές σε γραφικά περιβάλλοντα σε υπολογιστές και κινητές συσκευές, ενσαρκώνοντας το πνεύμα του JOIST ότι η εκπαίδευση είναι πιο αποτελεσματική όταν είναι ευχάριστη.

Το DuckyCode, ένα βραβευμένο σύστημα προγραμματισμού, είναι αποτέλεσμα έρευνας και παρουσιάζεται στο κοινό αποκλειστικά από το Πάρκο Καινοτομίας JOIST. Το σύστημα αποτελεί την εξέλιξη των CubesCoding και RoboTiles, προσφέροντας στα παιδιά μια διασκεδαστική εισαγωγή στον προγραμματισμό μέσω της συνεργασίας και του διαδραστικού παιχνιδιού.

Η συμμετοχή του Πάρκου Καινοτομίας JOIST στο Athens Science Festival υπόσχεται όχι μόνο να ενδυναμώσει τους επιστήμονες και τους καινοτόμους του αύριο, αλλά και να εγγυηθεί μια αξέχαστη εμπειρία όπου όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν “Iστορίες Aλλαγής” στην εκπαίδευση και την τεχνολογία.

Μην χάσετε την ευκαιρία να συνδυάσετε το παιχνίδι με τη μάθηση στο Athens Science Festival με το JOIST Innovation Park.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Athens Science Festival στη διεύθυνση www.athens-science-festival.gr.