Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST Συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης Υγείας SymbIASIS 2024 vbouronikos 20 Ιουνίου, 2024

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST Συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης Υγείας SymbIASIS 2024

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του 3ου κύκλου του προγράμματος επιτάχυνσης υγείας SymbIASIS 2024 με τη συμμετοχή 17 νοσοκομείων και κλινικών. Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από το EIT Health και συντονίζεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), σε συνεργασία με το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του ΙΤΕ (CeHA) και το Πάρκο Καινοτομίας JOIST, έρχεται να διασυνδέσει τα νοσοκομεία / μονάδες υγείας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις του τομέα της υγείας.

Μια Σύντομη Αναδρομή στην Επιτυχία του SymbIASIS

Το SymbIASIS ξεκίνησε το 2022 και καθιερώθηκε γρήγορα ως ο πρώτος επιταχυντής για νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα έχει ήδη πετύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα, ξεπερνώντας κατά πολύ τους αρχικούς του στόχους. Στον κύκλο του 2023, πέτυχε 12 συνεργασίες μεταξύ νοσοκομείων και startups, εκ των οποίων οι 5 αφορούσαν νέα πιλοτικά έργα, οι 4 νέες επιχειρηματικές συνεργασίες, και οι 3 συμμετοχές σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα ή διαγωνισμούς.

SymbIASIS 2024: Στόχοι και Προοπτικές

Για το 2024, το πρόγραμμα επιδιώκει να προσελκύσει ακόμη περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις υγείας και νοσοκομεία. Οι ενδιαφερόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο συμμετοχής, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Οι λύσεις που θα προταθούν θα πρέπει να βρίσκονται στη φάση της «απόδειξης της ορθότητας της ιδέας» (Proof of Concept), σύμφωνα με το μοντέλο του CIMIT.

Αντίστοιχα, νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας που επιθυμούν να ενταχθούν στο SymbIASIS 2024 μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο συμμετοχής, δηλώνοντας την επιθυμία ένταξης τους στο πρόγραμμα. 

Το πρόγραμμα θα συνδυάσει καινοτόμες λύσεις με τις ανάγκες των νοσοκομείων, διασφαλίζοντας τη δημιουργία ουσιαστικών συνεργασιών. Κατά τη διάρκεια του SymbIASIS 2024, θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικά εργαστήρια, προσφέροντας στις startups πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της ψηφιακής υγείας.

Προθεσμίες και Διαδικασία Υποβολής

Η προθεσμία για την υποβολή των ερωτηματολογίων συμμετοχής είναι η Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024. Τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας που επιθυμούν να ενταχθούν στο SymbIASIS θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου της ψηφιακής υγείας, εκσυγχρονίζοντας τις μεθόδους και τις διαδικασίες τους.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και νοσοκομεία μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω των επίσημων καναλιών επικοινωνίας του προγράμματος.

Προοπτικές και Επόμενα Βήματα

Το SymbIASIS αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ νοσοκομείων και νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της υγείας. Με την υποστήριξη του EIT Health και τη συμμετοχή κορυφαίων φορέων, το πρόγραμμα έχει ήδη συμβάλει ουσιαστικά στον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα.

Ως Πάρκο Καινοτομίας JOIST, είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα επιτάχυνσης υγείας SymbIASIS,  συμβάλλοντας στην καινοτομία και την ψηφιακή υγεία στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις Δρ Σοφία Ξεσφίγγη, τηλ. 2102204913 sxesfingi@ekt.grΜαγδαληνή Χάρδα, 2102204921 mcharda@ekt.gr  και Μάριο Ροΐδη 2102204924 mroidis@ekt.gr.