Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST στο Φεστιβάλ Πηνειού 2024: Μια Γιορτή Τεχνολογίας και Δημιουργικότητας vbouronikos 19 Ιουνίου, 2024

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST στο Φεστιβάλ Πηνειού 2024: Μια Γιορτή Τεχνολογίας και Δημιουργικότητας

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST ανακοινώνει τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Πηνειού 2024, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης της Λάρισας. Από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, το JOIST θα προσφέρει μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες που συνδυάζουν την τεχνολογία με την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία, στην καρδιά της Λάρισας, στην κοίτη του ποταμού Πηνειού.

Οι Καινοτόμες Δράσεις του JOIST στο Φεστιβάλ Πηνειού

Στα πλάισια του Φεστιβάλ Πηνειού, το Πάρκο Καινοτομίας JOIST έχει προετοιμάσει τέσσερις μοναδικές δράσεις που στοχεύουν να αυξήσουν τη δημιουργικότητα, να ενισχύσουν την αλληλεπίδραση με τις νέες τεχνολογίες και να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική συνείδηση. Οι δράσεις αυτές απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και νέους, προσφέροντας διασκεδαστικές εμπειρίες μάθησης και έκφρασης.

1. Ρομποτάκια Καλλιτέχνες: Δημιούργησε & Ζωγράφισε

Σε αυτό το εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την καλλιτεχνική πλευρά της ρομποτικής. Θα δημιουργήσουν και θα προγραμματίσουν μικρά ρομπότ για να ζωγραφίσουν μοναδικά έργα τέχνης. Η δράση αυτή ενισχύει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, προσφέροντας μια πρωτότυπη εμπειρία έκφρασης μέσω της τεχνολογίας.

2. Ζωγραφιές που Ζωντανεύουν: Ανακαλύψτε την Επαυξημένη Πραγματικότητα

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις δικές τους ζωγραφιές και να τις δουν να ζωντανεύουν μέσω της τεχνολογίας Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR). Αυτό το εργαστήριο προσφέρει μια μοναδική διαδραστική εμπειρία, μεταμορφώνοντας τα έργα των παιδιών σε κινούμενα σχέδια που μπορούν να εξερευνήσουν και να αλληλεπιδράσουν.

3. Στούντιο Τέχνης: Εξερεύνηση & Δημιουργία με Εικονική Πραγματικότητα

Το στούντιο τέχνης με Εικονική Πραγματικότητα (VR) προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να βυθιστούν σε έναν ψηφιακό καμβά. Σε αυτό το εικονικό στούντιο, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν, θα δημιουργήσουν και θα αλληλεπιδράσουν με τρισδιάστατα έργα τέχνης, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία δημιουργικότητας και έκφρασης.

4. Νέοι για την Κοινότητά μας: Προτάσεις για ένα Πράσινο Μέλλον

Αυτή η δράση ενθαρρύνει τους νέους να σκεφτούν κριτικά και να προτείνουν λύσεις για ένα βιώσιμο και πιο πράσινο μέλλον. Μέσα από συζητήσεις και ανταλλαγή ιδεών, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση και θα προτείνουν καινοτόμες λύσεις για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της κοινότητάς τους.

Το Φεστιβάλ Πηνειού: Μια Γιορτή Πολιτισμού και Δημιουργικότητας

Το Φεστιβάλ Πηνειού είναι ένας θεσμός που προάγει τον πολιτισμό και αναδεικνύει το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, ενώ παράλληλα παρουσιάζει ό,τι νέο και ενδιαφέρον συμβαίνει στη χώρα και το εξωτερικό. Από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, το φεστιβάλ προσφέρει στους πολίτες την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε καλλιτεχνικά και αθλητικά δρώμενα, να εκφραστούν δημιουργικά και να διασκεδάσουν.

Πληροφορίες και Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ Πηνειού και τη συμμετοχή του Πάρκου Καινοτομίας JOIST, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2410 234422 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Πηνειού.

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST και οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτές του θα σας περιμένουν στην κοίτη του ποταμού, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, για να ανακαλύψετε, να δημιουργήσετε και να διασκεδάσετε με τις σύγχρονες τεχνολογίες. Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε αυτήν τη μοναδική γιορτή της τεχνολογίας και του πολιτισμού!