Εργαστήρια STEM/ Ρομποτικής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ
Τρίτη 21.3.2023 (και κάθε Τρίτη έως 9.5.2023) | 17:30-19:00

Σάββατο 1.4.2023 (και κάθε Σάββατο έως 27.5.2023) | 11:30-13:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Future Learning Lab του JOIST Innovation Park
ΕΙΣΟΔΟΣ
120€
Ομαδικές Eγγραφές: 95€

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Με χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία του Πάρκου Καινοτομίας JOIST με την εταιρία CityLab στις εγκαταστάσεις μας στη Λάρισα και σας προσκαλούμε στα εργαστήρια STEM/ ρομποτικής για μαθητές από Α’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου!

Το JOIST στέκεται δίπλα στα παιδιά, πάντα σε ομαδοσυνεργατικές εκπαιδευτικές δράσεις υψηλού επιπέδου, με νέες σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και εκπαίδευσης και με γνώμονα το σεβασμό στο παιδί και τους γονείς. Φέρνουμε και αγγίζουμε το μέλλον σήμερα, εδώ μπροστά μας και βλέπουμε χαρούμενα παιδιά να ανακαλύπτουν τον μελλοντικό τους κόσμο σε εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών αλλά και δεξιότητες που δεν ήξεραν ότι έχουν.

Κατά τη διάρκεια του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος σε συνεργασία με τη CityLab, τα παιδιά συμμετέχουν σε έναν κύκλο 8 εργαστηρίων STEM/ ρομποτικής στο JOIST, μία φορά την εβδομάδα για 2 μήνες. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν τα δικά τους ρομπότ και στη συνέχεια θα τα παρουσιάσουν σε ένα ειδικά σχεδιασμένο φεστιβάλ (διαγωνιστικό και εκθεσιακό).

Καθώς εξερευνούμε το μαγικό κόσμο της ανακαλυπτικής μάθησης, τα παιδιά βιώνουν τη χαρά της πραγματικής δημιουργίας μέσα από κατασκευές που λύνουν υπαρκτά προβλήματα του καθημερινού κόσμου, αναπτύσσουν τη δημιουργική τους ευφυΐα και αποκτούν ευχάριστα τις αναγκαίες δεξιότητες του 21ου αιώνα: Δημιουργικότητα, συνεργασία, ικανότητα επίλυσης πρωτότυπων προβλημάτων, κριτική σκέψη, αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη και συναισθηματική νοημοσύνη – όσα δηλαδή δεν θα κάνουν ποτέ τα ρομπότ.

Βρισκόμαστε στην αυγή μιας τεχνολογικής επανάστασης η οποία θα:

  • Είναι διαφορετική από ό,τι έχουμε βιώσει σε κλίμακα και πολυπλοκότητα.
  • Αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε, ζούμε και εργαζόμαστε.

Ήδη διευρύνεται καθημερινά η ιδέα μας για το τί είναι επιστημονικά, τεχνολογικά και μηχανολογικά δυνατό και βλέπουμε ότι ήδη ο κόσμος γύρω μας εξελίσσεται πέρα και πάνω από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε! Ο στόχος των εργαστηρίων STEM/ ρομποτικής περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ευχάριστη και δημιουργική “προετοιμασία” των παιδιών για την ενεργή συμμετοχή τους σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Τα εργαστήρια STEM/ ρομποτικής απευθύνονται σε όλους τους μαθητές από Α’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου, με ειδικό περιεχόμενο και προδιαγραφές ανά ηλικία. Ξεκινάμε με Ρομποτική, Μηχατρονική και Επιστήμη Υπολογιστών και σας περιμένουμε!

Λίγα λόγια για το CityLab: 

To CityLab είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο STEM που παρέχει αποκλειστικά εργαστήρια STEM από το 2014. Όλα τα εργαστήρια σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται από μια ομάδα επιστημόνων ή μηχανικών, με προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές σε έναν ή περισσότερους τομείς STEM: Φυσική, Ηλεκτρολογία, Μηχανολογία, Επιστήμη Υπολογιστών. Το CityLab παράγει εργαστήρια και εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών, βασισμένα σε projects του πραγματικού κόσμου και στοχεύει σε δημιουργίες υψηλής ποιότητας που λύνουν πραγματικά προβλήματα γύρω μας.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ