Μεγάλη η Προσέλευση και η Συμμετοχή του Κόσμου, στα Εγκαίνια της Έκθεσης “Ροκοκό, 1η και 2η Τεχνολογική Επανάσταση”, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST. vbouronikos 27 Οκτωβρίου, 2023

Μεγάλη η Προσέλευση και η Συμμετοχή του Κόσμου, στα Εγκαίνια της Έκθεσης “Ροκοκό, 1η και 2η Τεχνολογική Επανάσταση”, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST.

Το τρίτο μέρος της σπονδυλωτής έκθεσης «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας»,  εγκαινιάστηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST και η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Το τρίτο μέρος της σπονδυλωτής έκθεσης είναι αφιερωμένο στις περιόδους Ροκοκό, 1η και 2η Βιομηχανική Επανάσταση (τέλη του 18ου αιώνα, έως τις αρχές του 20ου αιώνα), καθώς και στις καινοτομίες που αυτές ανέδειξαν. 

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην έκθεση “Ροκοκό, 1η και 2η Τεχνολογική Επανάσταση”, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST.

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Χρίστος Δήμας, οι βουλευτές Ν. Λάρισας κ. Καπετάνος Χρήστος και κ. Κέλλας Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Δεληγιάννης Δημήτρης, o Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόρης Βλαχάκης, ο εκπρόσωπος του Μουσειακού Σιδηρόδρομου Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Κυριακού, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κα Χρύσα Βουλγαράκη, και εκπρόσωποι φορέων της εκπαίδευσης. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Δίμας, τόνισε την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης έκθεσης, ως μία έκθεση που διερευνά την έννοια της καινοτομίας, ιστορικά και εννοιολογικά. Μεταξύ άλλων, ξεχώρισε τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο «παντρεύονται» αρμονικά η καινοτομία και ο πολιτισμός.

Εκλεκτές παρουσίες στην έκθεση “Ροκοκό, 1η και 2η Τεχνολογική Επανάσταση”, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST.

Η συγκεκριμένη «στάση στην ιστορία» στοχεύει στη δημιουργία μια ενδιαφέρουσας βιωματικής εμπειρίας για μικρούς και μεγάλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, μέσα από την περιήγησή τους στην παιχνιδιάρικη υφολογικά περίοδο του Ροκοκό, καθώς και στην 1η και 2 βιομηχανική επανάσταση που χαρακτηρίστηκαν από έντονες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές και σημαντικές εφευρέσεις. Πρόκειται για μια θεατρική προσέγγιση της συγκεκριμένης περιόδου, μέσα από την οποία οι συντελεστές της φιλοδοξούν να μυήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον επισκέπτη, στο κλίμα της εποχής, μεταφέροντας παράλληλα γνώση. Συντελεστές της έκθεσης είναι η κα Κλαίρη Μπακούρα (Επιμέλεια Έκθεσης), ο κ. Αλέξανδρος Τουλουμτζίδης (Ιστορική Έρευνα), η κα Ζωή Σεϊτάνη (Σκηνογραφία & Κατασκευή Σκηνικού), ο κ. Χρήστος Παπαδημητρίου (Οπτικός Σχεδιασμός).

Οι επισκέπτες/ριες μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση μόνοι/ες τους ή σε group με ξεναγό. Για προγραμματισμό ξεναγήσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο +30 2410 234422 και μέσω e-mail στο info@joistpark.eu.

Η είσοδος στην έκθεση για το κοινό είναι δωρεάν, ενώ για ειδικές ξεναγήσεις το κόστος εισιτηρίου ανέρχεται στα 2€ (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας).

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Μουσειακού Σιδηρόδρομου Θεσσαλίας.