3 Επιχειρηματικά Οφέλη από τη Χρήση ενός Εικονικού Γραφείου vbouronikos 9 Σεπτεμβρίου, 2022

3 Επιχειρηματικά Οφέλη από τη Χρήση ενός Εικονικού Γραφείου

Κάθε επιχείρηση πρέπει να ξεκινήσει από κάπου, και αρκετές από αυτές ξεκινούν από το σπίτι.

Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες στα πρώτα σας βήματα και αναζητείτε μεγαλύτερη ανεξαρτησία, η ενοικίαση ενός εικονικού γραφείου μπορεί να είναι αυτό που αναζητάτε.

Τι ακριβώς όμως είναι ένα εικονικό γραφείο και πώς μπορεί να ωφελήσει την επιχείρηση σας;

Τι είναι ένα εικονικό γραφείο;

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το τι είναι πραγματικά ένα εικονικό γραφείο.

Αποτελεί μέρος του ευέλικτου χώρου εργασίας (flexible workspace) που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960. Προσφέρει έναν συνδυασμό υπηρεσιών γραφείου, χώρων, ή και τεχνολογική πρόσβαση σε προσιτές τιμές.

Τα εικονικά γραφεία αποτελούν γραφειακές λύσεις χαμηλού κόστους. Επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να λειτουργούν χωρίς τη φυσική παρουσία των υπαλλήλων για πρακτικούς και οικονομικούς λόγους,  αφού γλιτώνουν όλα τα έξοδα συντήρησης και διαχείρισης.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν εικονικά γραφεία που προσφέρουν χώρους εργασίας, coworking spaces, ή αίθουσες συνεδριάσεων/συσκέψεων.

Το σημαντικότερο είναι πως με ένα εικονικό γραφείο αποκτάτε μια διεύθυνση απ’ την οποία μπορείτε να τρέξετε την επιχείρηση σας ή/και και να το χρησιμοποιήσετε ως φορολογική έδρα.

Tι πρέπει να εξετάσετε πριν την επιλογή ενός εικονικού γραφείου

Όταν επιλέγετε ένα εικονικό γραφείο, πρέπει να λάβετε υπόψη δύο πράγματα. Την ευκολία/άνεση πρόσβασης αλλά και το κύρος που θα θέλατε για την επιχείρηση σας.

Για παράδειγμα, ένα γραφείο κοντά στο σπίτι σας προσφέρει σημαντική ευκολία. Μπορείτε να επισκέπτεστε εύκολα τις τυχόν εγκαταστάσεις που προσφέρονται για εργασία, να συναντηθείτε με πελάτες, ή να παραλάβετε την αλληλογραφία σας.

Αντίθετα, εάν επιθυμείτε ένα εικονικό γραφείο με κύρος, μπορείτε να ενοικιάσετε ένα χώρο που βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα προνομιακή τοποθεσία, δίπλα σε άλλες μεγάλες εταιρίες. Αυτό θα δώσει την εντύπωση πως η εταιρία σας πρόκειται για μια ιδιαίτερα επιτυχημένη επιχείρηση.

Τα οφέλη ενός εικονικού γραφείου

Ένα εικονικό γραφείο προσφέρει σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις που σας επιτρέπουν να:

  1. Εξοικονομήσετε χρήματα,
  2. να φαίνεστε περισσότερο επαγγελματίες,
  3. να είστε περισσότερο παραγωγικοί.

Ας δούμε με ποιο τρόπο επιτυγχάνονται τα παραπάνω.

Ένα εικονικό γραφείο είναι πιο προσιτό

Όταν νοικιάζετε ένα εικονικό γραφείο, αποφεύγετε όλα τα επιπλέον κόστη που συνήθως συνοδεύουν την ενοικίαση ενός επαγγελματικού χώρου.

Εάν εργάζεστε από το σπίτι ή η επιχείρησή σας είναι πολύ μικρή για το δικό της ξεχωριστό χώρο, μπορείτε να μοιραστείτε έναν επαγγελματικό χώρο με άλλες επιχειρήσεις.

Έτσι, θα έχετε πρόσβαση σε αίθουσες συσκέψεων/συνεδριάσεων τα οποία θα φαίνονται και ωραία στη σελίδα της εταιρίας σας.

Κάθε χρόνο μπορείτε να εξοικονομείτε ένα σεβαστό ποσό αφού δεν χρειάζεται να σας απασχολούν αρκετά πάγια έξοδα, όπως:

  • Λογαριασμοί Όταν νοικιάζετε ένα εικονικό γραφείο, η ιδιοκτήτρια εταιρία είναι αυτή που αναλαμβάνει  όλα τα έξοδα κοινής ωφέλειας.
  • Συντήρηση ακινήτουΟμοίως, δεν είστε υπεύθυνοι για τη διατήρηση του κτιρίου σε καλή κατάσταση και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για βλάβες ή απαραίτητες επισκευές κατά τη χρήση του.
  • Αναλώσιμα γραφείου – Ένα γραφείο χρειάζεται είδη γραφείου για να λειτουργήσει ομαλά, όπως εκτυπωτικό χαρτί, στυλό, φακέλους και άλλα. Με την ενοικίαση ενός εικονικού γραφείου που σας επιτρέπει την εργασία από εκεί, δεν θα σας απασχολήσει ποτέ ξανά η αγορά αναλωσίμων αφού παρέχονται ως επί το πλείστον δωρεάν.

Βελτιώνει την επαγγελματική εικόνα της επιχείρησησης σας

Ένα εικονικό γραφείο σας βοηθάει να φαίνεστε περισσότερο επαγγελματίες και να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες, συνεργασίες, και ανθρώπους.

Αυτό συμβαίνει διότι η επιχείρηση σας φαίνεται περισσότερο επιτυχημένη, ενώ γλιτώνετε τον κόπο και τα έξοδα που συνοδεύει η ενοικίαση ενός κανονικού γραφείου.

Με την επιλογή ενός εικονικού γραφείου σε μια καλή τοποθεσία όλοι θα θεωρούν πως αυτή είναι και η πραγματική έδρα της επιχείρησης σας.

Επίσης, σας προσφέρει μια επαγγελματική διεύθυνση αλλά και έναν αριθμό τηλεφώνου ώστε να γνωρίζουν οι πελάτες σας που μπορούν να απευθυνθούν όταν χρειάζονται κάτι από εσάς.

Αυξάνει την παραγωγικότητα και εξοικονομεί χρόνο

Για κάποιους είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκεντρώνονται και να εργάζονται αποτελεσματικά σε ένα πολυάσχολο γραφείο. Πάντα υπάρχει κάποιο καινούργιο meeting, συνεχή τηλεφωνήματα, αλλά και email που πρέπει να απαντηθούν.

Με τη χρήση ενός εικονικού γραφείου μπορείτε να εστιάσετε ευκολότερα εκεί που χρειάζεται χωρίς τους περισπασμούς ενός γραφείου. Το θετικό είναι ότι μπορείτε να δουλεύετε από το σπίτι και να μην χάνετε χρόνο σε μετακινήσεις από το σπίτι στη δουλειά και το αντίστροφο. 

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους ένα εικονικό γραφείο μπορεί να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Στο JOIST Innovation Park μπορείτε να βρείτε εικονικά γραφεία και φορολογικές έδρες σε προσιτές τιμές για όλες τις ανάγκες σας ως ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Εάν ενδιαφέρεστε να νοικιάσετε ένα εικονικό γραφείο, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα. Θα σας καθοδηγήσουμε για το τι χρειάζεται για να ξεκινήσετε και θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.