Το Tangram του JOIST: Η Δημιουργία, ο Συμβολισμός και οι Υπηρεσίες vbouronikos 2 Σεπτεμβρίου, 2022

Το Tangram του JOIST: Η Δημιουργία, ο Συμβολισμός και οι Υπηρεσίες

Το tangram είναι ένα παζλ επτά επίπεδων και πολύχρωμων πλακιδίων, τα λεγόμενα ταν. Στόχος του είναι ο σχεδιασμός σχημάτων (το περίγραμμα ή τη σιλουέτα τους) χρησιμοποιώντας και τα επτά κομμάτια χωρίς το ένα να επικαλύπτει το άλλο.

Αυτά τα χαρακτηριστικά του tangram ήταν και η έμπνευση μας για τη δημιουργία του branding του JOIST που διαπνέει και αποτυπώνει και τη φιλοσοφία του χώρου αλλά και των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ας δούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πάρκο καινοτομίας JOIST, τις υπηρεσίες του προσφέρει, αλλά και πως αυτές οι υπηρεσίες σχετίζονται με το tangram που αποτελεί βασικό κομμάτι της ταυτότητας του χώρου. 

Τι είναι το πάρκο καινοτομίας JOIST?

Υπάρχουν πολλά επιχειρηματικά ή τεχνολογικά πάρκα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το JOIST, όμως, δεν εμπίπτει σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες.

Το JOIST είναι το πρώτο πάρκο καινοτομίας στον κόσμο και επιδιώκει στη δημιουργία ενός νέου τύπου οικοσυστήματος. Ένα πάρκο καινοτομίας μοιράζεται αρκετά στοιχεία με τα επιχειρηματικά/τεχνολογικά πάρκα, αλλά διαφοροποιείται με την παροχή επιπλέον υπηρεσιών.

Ένα πάρκο καινοτομίας προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη μιας διεπιστημονικής κοινότητας απευθυνόμενη σε επαγγελματίες, ερευνητές, και επιχειρηματίες. Όλοι αυτοί μαζί συνθέτουν ένα πρωτοποριακό οικοσύστημα που βασίζεται στην συνεργατικότητα, τη καινοτομία και τη δημιουργία γνώσης.

Τα σημαντικότερα οφέλη που προσφέρει το JOIST ως πάρκο καινοτομίας είναι οι πολλαπλές ευκαιρίες διάδρασης αλλά και η πρόσβαση των μελών του σε υπηρεσίες που τους επιτρέπουν να εξελίσσονται και καινοτομούν.

Ας δούμε τις υπηρεσίες του JOIST και ποια η σχέση τους με το tangram.

Oι υπηρεσίες του JOIST και το tangram

Υπάρχουν έξι κατηγορίες υπηρεσιών που προσφέρει το πάρκο καινοτομίας JOIST:

1. Work: Η εργασία αποτελεί κεντρικό θέμα στο JOIST και γι’ αυτό διαθέτει ευρύχωρους και πολυμορφικούς χώρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση σχεδόν οποιασδήποτε εργασίας. Διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων και επιδείξεων, co-working space, γραφεία προς ενοικίαση, αίθουσες συναντήσεων και εκπαιδεύσεων και άλλα. Αυτά συνθέτουν ένα οικοσύστημα βασισμένο στη κοινότητα, τη στρατηγική ανάπτυξη και τη μάθηση. Στο tangram του JOIST η εργασία ταυτίζεται με το μπλε χρώμα.

2. Create: Με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και συνθήκες εργασίας, το JOIST εστιάζει στη δημιουργία. Διαθέτει στούντιο παραγωγής βίντεο και ηχογραφήσεων, 3D εκτυπωτές, εργαστήρια για τη δημιουργία VR/AR υλικού, και αίθουσες ιδιωτικών προβολών. Οι υπηρεσίες σχετικές με τη δημιουργία απεικονίζονται με μωβ χρώμα στο tangram.

3. Grow: Το μαύρο χρώμα ταυτίζεται με τις υπηρεσίες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των ερευνητικών ομάδων που βρίσκονται στο χώρο του πάρκου. Το JOIST λειτουργεί ως επιταχυντής νεοφυών επιχειρήσεων και προσφέρει εγκαταστάσεις με εξοπλισμό για έρευνα και ανάπτυξη.

4. Play & Learn – Edutainment: Στο tangram των υπηρεσιών του JOIST το παιχνίδι και η μάθηση απεικονίζονται με κίτρινο χρώμα. Με ιδιαίτερη έμφαση στις ψηφιακές τεχνολογίες, το πάρκο καινοτομίας μετατρέπεται σε ένα χώρο, που τόσο οι νέοι όσο και οι μεγάλοι, μπορούν να μάθουν και να διασκεδάσουν. Ειδικότερα, αυτή η ομάδα των υπηρεσιών περιλαμβάνει τη πρόσβαση σε χώρους εκπαίδευσης, κατάλληλο εξοπλισμό, εκπαιδευτικές πλατφόρμες, και την χρήση VR/AR/XR για εκπαιδευτικούς λόγους μεταξύ άλλων.

5. Fund – Η έλλειψη χρηματοδότησης πολλές φορές αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Το JOIST φιλοδοξεί να δώσει λύση στο πρόβλημα δημιουργώντας ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσω εθνικών και Ευρωπαϊκών κονδυλίων, είτε ιδιωτικών κεφαλαίων. Το κομμάτι της χρηματοδότησης στο tangram απεικονίζεται με κόκκινο.

6. Meet & Connect: Το πάρκο καινοτομίας JOIST αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να συναντήσετε τους συνεργάτες σας και να αναδείξετε τη δουλειά σας. Διαθέτει χώρους επιδείξεων, προσφέρει δυνατότητες δικτύωσης, οργάνωσης δεξιώσεων, καφετέρια και προαύλιο χώρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

H φιλοσοφία του tangram του JOIST

Όπως το tangram είναι ένα παζλ διαφορετικών κομματιών που μπορούν να συνδυαστούν για το σχεδιασμό οποιουδήποτε σχήματος, έτσι λειτουργούν και οι υπηρεσίες του JOIST.

Κάθε εταιρία, freelancer ή ερευνητής που γίνεται μέλος του JOIST έχει τη δυνατότητα επιλογής των υπηρεσιών που ταιριάζει στις εκάστοτε ανάγκες τους. Έτσι, με βάση το tangram, μπορούν να συνθέσουν οι ίδιοι το δικό τους παζλ υπηρεσιών που επιθυμούν.

Το tangram του JOIST συμβολίζει την ελευθερία, αφού ο καθένας είναι ελεύθερος να σχεδιάσει το δικό του σχήμα και να λάβει τις υπηρεσίες που επιθυμεί.

Ο μίνιμαλ σχεδιασμός του συμβολίζει επίσης τη γνώση, αφού αποδίδει με απλό, έξυπνο και περιεκτικό τρόπο τη λειτουργία ολόκληρου του οικοσυστήματος του JOIST. Επιπλέον, η γνώση εκφράζεται και μέσω των διάφορων συνδυασμών/σχημάτων που προκύπτουν και το κάθε ένα εκφράζει νέες δυνατότητες και ευκαιρίες για ανάπτυξη και δημιουργία.

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας για να μάθετε περισσότερο για το Πάρκο Καινοτομίας JOIST.

Εάν επιθυμείτε να γίνετε μέλη στη JOIST Κοινότητα, ενημερωθείτε για τις συνδρομές μας και τα πλεονεκτήματα τους.