Γιατί Κάποιος Να Επιλέξει Ένα Coworking Space Εκτός Αθήνας; vbouronikos 9 Ιανουαρίου, 2023

Γιατί Κάποιος Να Επιλέξει Ένα Coworking Space Εκτός Αθήνας;

Οι χώροι συνεργασίας ή αλλιώς γνωστά και ως coworking spaces έχουν αυξηθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία για διάφορους λόγους. Κάποιοι από τους σημαντικότερους είναι η εξοικονόμηση κόστους και η ευελιξία που προσφέρουν στην εργασία.

Πλέον, κάποιος μπορεί να συναντήσει coworking spaces οπουδήποτε στον κόσμο, κυρίως στις μεγαλουπόλεις αλλά και στις μικρότερες καθώς καλύπτουν τις ανάγκες ενός ευρέος φάσματος επαγγελματιών. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ψηφιακοί νομάδες (digital nomads), οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και οι υπάλληλοι που εργάζονται απομακρυσμένα είναι μόνο κάποιοι από αυτούς που μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το ευέλικτο τρόπο εργασίας.

Όσον αφορά την Ελλάδα, αυτή διαθέτει μια ζωντανή κοινότητα από coworking spaces που καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών, των πολλών τουριστών ή ψηφιακών νομάδων που επισκέπτονται τη χώρα κάθε χρόνο, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Ωστόσο, αυτοί οι χώροι coworking συγκεντρώνονται κυρίως στην πρωτεύουσα αφού σε αυτή ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας. Ταυτόχρονα, η Αθήνα αποτελεί και κορυφαίο τουριστικό προορισμό αφού διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο, πλούσια ιστορία, και προσφέρει εύκολη πρόσβαση στα νησιά του Αιγαίου από το λιμάνι του Πειραιά. 

Αν και η Αθήνα μονοπωλεί, δικαιωματικά, το διεθνές επιχειρηματικό, τουριστικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον ως μια από τις μητροπόλεις του κόσμου, η Ελλάδα είναι πολλά περισσότερα από την πρωτεύουσα της. 

Η Ελληνική περιφέρεια προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια ένα υψηλό τουριστικό προϊόν καθώς και ένα αρκετά καλό βιωτικό επίπεδο για τους κατοίκους της. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την πανδημία που αυξήξηκε η τηλεργασία και ο ψηφιακός νομαδισμός, η Ελλάδα αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών επαγγελματιών από όλο τον κόσμο. 

Τα coworking spaces που υπάρχουν στην Αθήνα ή και στην Ελληνική περιφέρεια επιτρέπουν σε επαγγελματίες από όλο τον κόσμο να ζήσουν στην Ελλάδα και να εργαστούν σε χώρους καταλλήλως εξοπλισμένους για να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες επαγγελματικές απαιτήσεις. 

Το άρθρο αυτό θα δείξει γιατί η Ελλάδα είναι ένας κατάλληλος προορισμός για εργασία, αλλά και γιατί θα έπρεπε να αναζητήσουν ένα coworking space εκτός της χαοτικής Αθήνας. 

Γιατί η Ελλάδα Αποτελεί Ιδανικό Προορισμό για Δουλειά

Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό προορισμό εργασίας, ειδικά αν αναζητάτε ένα μέρος με πλούσιο πολιτισμό, όμορφες παραλίες και σχετικά χαμηλό κόστος ζωής.

Η Ελλάδα έχει μακρά ιστορία και ζωντανό πολιτισμό, με πολλά αρχαία μνημεία και μουσεία για εξερεύνηση. Η χώρα διαθέτει επίσης πολλές όμορφες παραλίες και νησιά, γεγονός που την καθιστά δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Όσον αφορά το κόστος ζωής, η Ελλάδα θεωρείται γενικά πιο προσιτή από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, το κόστος μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με το σε ποιο μέρος της χώρας βρίσκεστε και την εποχή του έτους. Για παράδειγμα, το κόστος μπορεί να είναι υψηλότερο σε πιο τουριστικές περιοχές ή κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου αιχμής.

Η Ελλάδα διαθέτει σχετικά ανεπτυγμένες υποδομές και γενικά θεωρείται ασφαλές και φιλόξενο μέρος για τους επισκέπτες. Υπάρχουν αρκετοί χώροι συνεργασίας και άλλοι πόροι που είναι διαθέσιμοι για απομακρυσμένους εργαζόμενους, ενώ η χώρα διαθέτει καλή συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο.

4 Λόγοι Για Να Επιλέξετε Ένα Coworking Space Εκτός της Αθήνας

Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί λόγοι για τους οποίους ένας επαγγελματίας μπορεί να επιλέξει να εργαστεί σε έναν χώρο συνεργασίας εκτός Αθηνών:

Να γνωρίσετε ένα διαφορετικό μέρος της χώρας: Η Ελλάδα είναι μια μεγάλη και ποικιλόμορφη χώρα με πολλές διαφορετικές περιοχές και πόλεις που μπορείτε να εξερευνήσετε. Η εργασία σε έναν χώρο coworking εκτός Αθήνας μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να γνωρίσετε ένα διαφορετικό μέρος της χώρας και να αποκτήσετε μια αίσθηση της τοπικής κουλτούρας και του τρόπου ζωής.

Να απολαύσετε έναν πιο χαλαρό ρυθμό ζωής: Ενώ η Αθήνα είναι μια ζωντανή και συναρπαστική πόλη, μπορεί επίσης να είναι πολυάσχολη και με γρήγορους ρυθμούς. Η εργασία σε έναν χώρο coworking μακριά από την πόλη της Αθήνας μπορεί να προσφέρει μια πιο χαλαρή και ζεστή ατμόσφαιρα, η οποία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελκυστική για όσους προτιμούν πιο αργούς ρυθμούς ζωής.

Να βρίσκεστε πιο κοντά στη φύση: Η εργασία σε ένα coworking space στην περιφέρεια σας δίνει την ευκαιρία να βρεθείτε πιο κοντά στη φύση και να επωφεληθείτε από υπαίθριες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, κολύμπι και ποδηλασία.

Για να εξοικονομήσετε χρήματα: Η εργασία σε έναν χώρο συνεργασίας εκτός της Αθήνας μπορεί να είναι πιο προσιτή οικονομικά.

Σε τελική ανάλυση, το αν η εργασία σε ένα coworking space στην πόλη της Αθήνας ή αλλού στην Ελλάδα είναι η σωστή επιλογή για έναν επαγγελματία θα εξαρτηθεί από τις προσωπικές του προτιμήσεις και ανάγκες. Είναι πάντα καλή ιδέα να κάνετε την έρευνά σας και να εξετάσετε παράγοντες όπως το κόστος ζωής, τη συνδεσιμότητα του διαδικτύου, αλλά και τις διάφορες παροχές που υπάρχουν σε κάποιον προορισμό.

Είστε έτοιμοι να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας και να γίνετε μέλος μιας δυναμικής κοινότητας επαγγελματιών; Ελάτε να ξεναγηθείτε σήμερα στο coworking space μας και να δείτε πώς τα ευέλικτα πακέτα μας, οι υπερσύγχρονες ανέσεις και η δυναμική κοινότητα μπορούν να υποστηρίξουν την επιτυχία σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσετε μια ξενάγηση και να ανακαλύψετε πώς ο χώρος coworking μας μπορεί να είναι ο ιδανικός για εσάς!Ε